Legfrissebb hírek ÚJ

Páncélozott szörnyeteg, polgári használatra, ha eljönne a világvége – Videó!

Páncélozott szörnyeteg, polgári használatra, ha eljönne a világvége – Videó!

Általánosságban kijelenthető, a páncélozott járművek a rendvédelmi szervek, a politikusok és a katonai egységek számára készülnek. De ez nem jelenti azt, hogy a civilek ne használhatnák a különleges modelleket: például a Terradyne Armored Vehicles által kínált Ford Super Duty alapú golyóálló összkerekes Gurkha hardcore terepjárót.

Számos cég dolgozik polgári páncélozott gépeken, köztük néhány ismert autógyártó is, így például a Volvo, a BMW vagy a Mercedes. A Terradyne Armored Vehicles bázisa Kanadában, Ontarióban van, s 2011 óta piaci szereplő. A vállalat fő terméke a Ford Super Duty alapú Gurkha, egy guruló szörnyeteg, amely a tervezett felhasználástól függően négy változatban kapható: LAPV (könnyű páncélozott járőrjármű), MPV (többcélú jármű), RPV (gyors járőrjármű) és CIV (polgári változat).

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Meggyőző
A Ford Super Dutyra épült gép utastere teljes kényelmet nyújt

A LAPV terepjárót elsősorban a bűnüldöző szerveknek szánták. A Collecting Cars szerint azonban (amelyik árverésre bocsátotta a képeken látható autót), „az SUV-t polgári modellként jegyezték be”.
A 6,7 literes, 330 lóerős motorral megtámogatott vas automata sebességváltóval van ellátva. No és B4-es páncélzattal, amely védelmet nyújt akár a 44-es Magnum kézifegyver lövedékei ellen. De emellett számos más elemet is tartalmaz, amelyek valódi túlélőgéppé teszik, ha eljönne a világvége…

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Extrém
6,7 literes, 330 lóerős motor dolgozik az elejében, s felkészítették a hardcore terep meghódítására

Az új tulajdonosa számíthat a teljes LED-es külső világításra, az acél védőburkolatokra a lámpák felett, hattonnás emelőkészletre, 40 gallonos elsődleges és egy dupla méretű másodlagos üzemanyagtartályra. Az ablakai golyóállóak, s annak érdekében, hogy kezelni tudja a durva, extrém terepen adódó nehézségeket, a „teherautó” a szokásos Terradyne fejlesztéseket kapta, például Fox lengéscsillapítókat, első differenciálzárat és 16500 font kapacitású Warn csörlőt.

A 20 hüvelykes kerekeket kapó Gurkhával úgy 25 ezer kilométert tettek meg eddig, s a legmagasabb licit rá 150 ezer dollár (54 millió forint) volt. Körülbelül a fele annak az összegnek, amelyet le kell perkálni érte vadonatúj állapotában.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Biztonságban
Most polgári változatban is megvásárolható a páncélozott szörnyeteg

 

Forrás: youtube