Legfrissebb hírek ÚJ

Hamarosan jön a Baby Defender

Hamarosan jön a Baby Defender

A Land Rover legendás terepjárója tavaly hivatalosan is visszatért megújulva. A projekt olyan sikeresnek bizonyult, hogy hamarosan lesz egy kisebb változat is belőle.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Land Rover

A Jaguar Land Rover eddig sem titkolta, hogy nagyon komoly tervei vannak a Defenderrel, hiszen mégiscsak ez a legnépszerűbb modellje. Így aztán játszanak a tengelytávval, lesz 90-es 110-es, sőt még családi 130 hüvelykes változat is. Azonban ezzel még nem áll le a fejlesztés, ugyanis egy kompakt terepjárót, egy zsugorított Baby Defendert is kap a közönség. Erre biztosan kell még várni néhány évet, de tutira lesz.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Land Rover

brit Autocarnak ugyanis megerősítette egy forrás a JLR-rel együttműködő BMW-től, hogy az ő padlólemezükre épül majd a kis terepjáró. Állítólag akkora lesz majd, mint az X1-es vagy a Jaguar E-pace. A hagyományoknak megfelelően természetesen lesz belőle kétüléses változat, nagyobb csomagtérrel, amely leginkább overland túrákra lehet alkalmas. Az a helyzet, hogy manapság van ilyesmire igény.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Land Rover

A fejlesztési folyamat már elkezdődött a Baby Defender esetében is. Nem biztos, hogy ez lesz a neve, de a helyi sajtó nagyon favorizálja. Azt még nem tudni, hogy hány hüvelykes lehet a tengelytáv, mert a szám is lehet a név tulajdonképpen a Land Rover Defenderhez hozzácsapva.