Legfrissebb hírek ÚJ

Jövőre jönnek a KTM 500-as gépei

Jövőre jönnek a KTM 500-as gépei

A KTM főnöke, Stefan Pierer megerősítette, hogy jól haladnak az 500-as platform fejlesztésével, amelyre a Husqvarna és a KTM egyaránt építhet naked és adventure modelleket. Bár volt olyan hír is, hogy a 490-esek gyártásába bevonják a kínai CFMotót partnernek, az üzletember most elmondta, a részben a COVID-19 miatt a munka nagy részét a Bajaj-hoz helyezték ki.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Népszerűségre ítélve...
A felmérések szerint kapós lehet a KTM kis gépe

Az osztrákok évek óta a platformstratégia mesterei, egy műszaki alapra egyre több modellt húznak fel, és nem lesz ez másként az 500-assal sem – írja a Totalbike.hui. Tehát a KTM egy 490 Duke-ot és egy 490 Adventure-t épít majd rá (és talán egy sportmotort), míg a Husqvarna használhatja Vitpilen és Svartpilen modellekhez, ráadásul akkor még szóba sem került a már hozzájuk tartozó GasGas.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Kérdés a teljesítmény
48 lóerősre tippelik, de az osztrák márkához több tagú ménes illik

Az 500-as blokkok folyadékhűtésű, soros kéthengeresek lesznek, a teljesítményükről viszont nincs biztos információ – a nyomatékuk körülbelül 45 Newtonméter lesz, a teljesítmény viszont kérdéses. Egyfelől adja magát, hogy 48 lóerő legyen, ezzel kimaxolva az A2-es kategóriát, viszont a KTM arculatához a nagyobb teljesítmény jobban passzolna, és szükség esetén el tudják látni fojtással.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Modern
Új vázat is terveztek az új blokkhoz

Az új kéthengereshez új váz is készül, ugyanis a 390-eseké szűk, a 790-eseké pedig feleslegesen nehéz és drága lenne. Várhatóan maradnak a térhálós csőváznál, de egy teljesen új konstrukció lesz.