Legfrissebb hírek ÚJ

Tízgangos váltóval jön az új luxus Prado, a Lexus GX

Tízgangos váltóval jön az új luxus Prado, a Lexus GX

Megújul a Toyota Land Cruiser Prado luxusváltozata, a Lexus GX. Az összkerekes szabadidő-autó új verziója 2020-ban érkezik, s az amerikai, kaliforniai tesztelés alatt készült kémfotókból úgy tűnik, tízsebességes automataváltót kaphat a minden extrával ellátott családi modell.

Bár álcázva van a Lexus, teljes egészében nem rajzolták át a vasat a szakemberek. Az eleje változik, másabb lesz a fényszóró kialakítása, ahogy elől a LED-es nappali világítótest, a visszapillantó tükör, az első és hátsó lökhárító és a hátsó lámpa is módosul.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Titkosítva
Főleg az elejét rajzolták át, legalábbis a kaliforniai teszten a Lexus GX eleje volt leginkább álcázva

Bár új(abb) kiadásról beszélünk, a belterében sem kell eget verő variálásokra gondolni. A kormány minden bizonnyal az RX-től érkezik, s a nyolchüvelykes érintőképernyővel ellátott infotainment is modernebb lesz.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Modernizáció
A kormány az RX-ben találhatóra hasonlít, s a kijelző is módosul

A motorháztető alatt megtalálható majd a 4,6 literes, V8-as benzines technika, amely 301 lóerős, a csúcsnyomatéka 446 Newtonméter. Ám a pletykák szerint a mostani hatgangos váltó helyett a tízfokozatú Direct Shift kerül bele, s természetesen jár hozzá a 4x4-es hajtás is.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Csúcsszerkezet
Minden bizonnyal tízsebességes váltóval látják el

A Toyota Land Cruiser Prado egy polccal feljebb emelt verziója az új, 2,8 literes D-4D turbós aggregáttal is rendelhető lesz, Európa nyugati felén a 177 LE-s, 450 Nm-es opció kerül bevezetésre. Keletebbre megjelenhet a 2.7 VVT-i, mégpedig 161 pacival és 246 Newtonméterrel, valamint számítani lehet a 4.0, V6 VVT-i-re is, 249 lónak az erejével (381 Nm).

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
301 LE, 446 Nm
2,7 és 2,8 literes motorral is lehet rendelni, s jelenleg úgy tűnik, a topkiadásban 4,6 l-es, V8-as technika dühöng majd