Legfrissebb hírek ÚJ

V6-os turbódízel motort biztosan kap az új Volkswagen Amarok pickup

V6-os turbódízel motort biztosan kap az új Volkswagen Amarok pickup

A következő hónapban mutatja be a Volkswagen az új generációs Amarok pickupot. A nagy titkolózás ellenére most kiderült, hogy V6-os turbódízel motorral is kapható lesz a rendkívül jól felszerelt, természetesen összkerekes modell.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Nagyobb lesz
A hossza 100 milliméterrel, a szélessége 40 milliméterrel nő

Igaz, azt korábban is sejteni lehetett, hogy belepakolják a hathengerest, de azt még mindig nem lehet tudni, hogy a VW a saját TDI-s aggregátját teszi bele a motortérbe, vagy a Ford Ranger technikáját. S, ha már a rivális került: az „Amarok” felirat ugyanúgy felkerül majd a plató hátuljára, ahogy a „Ranger” szó látható a Fordon.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Kérdés
Vajon, az a turbódízel motor, amely az elejébe kerül, a Volkswagen vagy a Ford alkotása?

Egyébként, a LED-es hátsó lámpák grafikája is ismerősnek tűnik, az viszont már korábban kiderült, opcionálisan IQ Lights, vagyis mátrix LED-es fényszórókkal is rendelhető lesz a pickup.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Árkon és bokron
A terepképességeivel nem lesz probléma, ígérik a németek

Kihasználva a Forddal kötött együttműködést, a T6-os platformjára épült Amarok 100 milliméterrel hosszabb és 40 mm-rel szélesebb lesz az elődnél – a jelenlegi, 2010 óta gyártott VW-platós hossza attól függően, hogy szimpla vagy dupla kabinos, 5,181-5,254 milliméter, a szélessége 1,944-2,019 mm, a magassága 1,820-1,878 mm, a tengelytávja 3,090-3,095 mm.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Strapabíró
Munkára fogható lesz a műutak melletti világban is

Az új széria hasznos teherbírását 1200 kilogrammra becsülik, a vontatási kapacitását pedig 3,5 tonnára. Ötféle felszereltségi szint lesz: „Base”, „Life”, „Style”, „Panamericana” és „Aventura”.

A kerékméret 17 és 21 hüvelyk közötti. A 10,1 és 12 colos kijelzővel megtámogatott infotainment a Ford SYNC4 rendszerére épül, de belekerül egy 8 colos digitális, vezetői kijelző is.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Minőség
Szabadidő-autókat idéző felszereltséggel kerül majd piacra a platós

 

Forrás: youtube