Legfrissebb hírek ÚJ

Váááóóó! Ez az elektromos SUV tényleg baromi dögös

Váááóóó! Ez az elektromos SUV tényleg baromi dögös

Kiborította az irigység az autógyártókat, hogy az amerikai Tesla elektromos szabadidő-autót alkotott, ráadásul az összkerekes Model X amellett, hogy jó erőben van, ésszel még a terepen is elboldogul. Most a Buick próbál ellencsapást mérni a hazai riválisra: ahhoz képest, hogy maga a márka még a tengerentúlon is unalmasnak számít, az Enspire Concept kifejezetten izgalmasnak tűnik.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Tesla Model X
Az amerikai gyártó elektromos szabadidő-autóját sok márka próbálja legyűrni, ám a 760 „elméleti” lóerős SUV állja a támadásokat

A pekingi Auto China előtt a vállalat bemutatta a bátorságra ösztönző ötletét. A Enspire dizájnja kifejezetten nyerő, olyan irányba mutat, amellyel sok rajongót szerezhet a Buick.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Elfogadnánk
Egészen ütős a Buick elektromos koncepciója

Sci-fi-szerű az egész, s ez a megállapítás hatványozottan igaz a beltér kialakítására. Az OLED kijelzős műszerfal, a több érintőképernyő, a természetes fából készült és a mikroszálas kiegészítők mind, mind sokat dobnak az összképen.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Beltér
A műszerfal a jövő század előhírnöke

Elektromos hajtáslánc dolgozik a kocsiban, a 410 kW-os cucc 550 lóerős. Azt egyelőre nem tudni, hogy két-, vagy négymotoros a technika, valószínűleg az előbbi a megoldás. Mindenesetre az eMotion rendszer lehetővé teszi a gyors töltést, ahogy a vezeték nélküli „tankolást” is támogatja.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Pazar
A dizájnorgiás gép 550 lóerős

A Buick negyven perc alatt tölthető nyolcvan százalékosra. Az Enspire úgy négy másodperc alatt gyorsul álló helyzetből száz kilométer/órás sebességre, ha ésszerűen használják, akár ötszázkilencven kilométert is képes egyhuzamban megtenni.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Tanulmány
A fájdalom csak az, könnyen elképzelhető, soha nem valósul meg

Az egyetlen probléma csak az, hogy amíg a Tesla Model X megrendelhető és megvásárolható, addig a Buick valószínűleg sohasem látja meg sorozatgyártásban a napvilágot. Igaz, ez azért jelentős különbség a két szabadidő-autó között...