Legfrissebb hírek ÚJ

Városi terepjáróra gyúr a Pagani

Városi terepjáróra gyúr a Pagani

Lehet, hogy a luxus hipersportautókat gyártó olasz cég kiborította a rajongóit, mert a tervezett villanyvas mellett egy SUV-t is akar készíteni a közeljövőben, ez eddig profilidegennek számított.

Elég nagy visszhangja lett már annak is, hogy a V12-es bivaly motorokkal operáló Pagani, is a zöldhajtás útjára lépett. Hiszen egy ízig-vérig sportvasnak nem az a feladata a közönség szemében, hogy óvja a környezetet, hanem hogy dörömbölő, ordító motorjával farokbizsergető érzést nyújtson. Márpedig egy porszívóhangú vas erre nem képes.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: Pagani

Már odáig fajult a hőzöngés, hogy a cégvezér Horacio Pagani megnyugtatásképpen időt kérve kijelentette: nyugi, 2026-ig minden marad a régiben. Ám a környezetvédelmi szabályok egyre szigorodnak, így utána új útra lép a műhely. Jön a villanyverda, sőt nem ez lesz az egyetlen újdonság.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: Pagani

Ugyanis, mint kiderült, a Pagani egy városi terepjáró megalkotását is tervezi. Olyannyira, hogy a góré már tárgyal a Mercdes-Benzzel, hogy megkaphassa az egyik platformját, és ne kelljen a gépet a nulláról felépíteni. Persze ennek a gépnek is űrteljesítményt kell produkálnia, és az ára sem lehet 3 millió euró, azaz 995 millió forint alatt! Mert náluk ez elvárás.

Forrás: Lanhn2007@yahoo.com