Legfrissebb hírek ÚJ

Vaskosnak tűnik a Mercedes mini G-osztálya

Vaskosnak tűnik a Mercedes mini G-osztálya

A Mercedesnél teljesen „rágerjedtek” a terepesítésre, a szabadidő-autó piac elképesztő népszerűsége meghatározza a márka gyártási irányvonalát. Gőzerővel készül például a mini G-osztálynak hívott összkerekes GLB, amelyet most viszonylag kevés álcatakaróval fotóztak, és úgy tűnik, a GLS-hez hasonlít.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Érdekes
A 2019-ben megjelenő Mercedes-Benz GLB strapabírónak tűnik, de a kerekei elég nyamvattak
Forrás: Autoevolution

Természetesen, még korántsem jelenthetjük ki, hogy tudjuk, miképpen fest majd a GLB, de az Autoevolution fotóiból kiderül, vaskos SUV-ről van szó. Amelynek az építésekor a biztonság mindenek felett szlogen elsőbbséget élvezett, ugyanis a hírek szerint, ötcsillagos minősítéssel abszolválja majd az Euro NCAP tesztjét.
No de nézzük, miről is van szó! A jól informáltak úgy tudják, az A és az E-osztálytól is örökölt alkatrészeket, „megoldásokat” a modell, azaz a fejlesztési költségekben igyekeztek spórolni a németek. Ugyanakkor rögtön a fényszórók elhelyezkedésénél a frissített GLA-t juttatja az eszünkbe...

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Nagy ablak
A panorámatető világossá teszi a belteret, plusz tágasabbnak is tűnik az utasok számára
Forrás: Autoevolution

A kerékívei kicsit szögletesek, a felfüggesztése viszont komolyabb igénybevételre is alkalmasnak tűnik, a karosszériaelemeket borító burkolattal pedig nagyon masszív a gép. A kerekei furcsák, elég kicsik, ugyanazok, mint a közúti tesztelésen használtak. Ám ez általános jelenség, amikor bemutatásra kerül, nagyobb „lábakat” kaphat.

A kémfotókon kicsit még megcsodálhatjuk a hátsó lámpákat, amelyek keskenyek és kúposak, s minden bizonnyal nagy panorámatetővel is ellátják. Ahogy az is valószínű, az A-osztály motorkínálatával mindenféleképpen gazdálkodhat. Azaz lesz 1,3 literes, 163 lóerős benzinmotor és 1,5 l-es dízeles aggregát (116 LE) is a kínálatban.

Forrás: youtube