Legfrissebb hírek ÚJ

1 millió dolláros páncélozott Rolls-Royce SUV – Galéria!

1 millió dolláros páncélozott Rolls-Royce SUV – Galéria!

A Rolls-Royce Cullinan a világ talán legfényűzőbb szabadidő-autója, de a csúcsgép felszereltségét tovább lehet „fényesíteni”. Merthogy a golyóálló járművek építésére szakosodott Klassen most páncélozással látta el az összkerekes SUV-t, amelynek az ára 1 millió dollár, vagyis körülbelül 337 millió forint.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Fullos
Teljes luxus várja a beleülőket, a bőrbelsős szabadidő-autó elképesztő kényelmet nyújt

A speciális Cullinan 360 fokos ballisztikus védelemmel rendelkezik, beleértve természetesen a többrétegű golyóálló ablakokat. A szakemberek megerősítették az ajtópántokat, újrahangolták a felfüggesztést, erősebb fékeket és komolyabb futófelületű gumiabroncsokat kapott a gép.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Golyóálló
360 fokos ballisztikus védelemmel látták el

Az akkumulátort és az elektronikus vezérlőmodult extra védelemmel is ellátták, de a jármű vészvilágítással, tűzoltórendszerrel, szirénával és telefonnal is rendelkezik.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Csillagos égbolt
A LED-es lámpácskákkal díszített plafon valódi hangulatelem

A módosítás ellenére a Rolls-Royce megtartotta csúcsminőségű kiegészítőit, elektronikai kütyüit. Természetesen finom bőrkárpit borítja az utastérben a foteleket, a hátsó részhez két képernyővel megspékelt szórakoztató rendszer kapcsolódik. Ám van benne lehajtható asztal, a csillagos égboltot idéző LED-es világítású „plafon”, okostelefon-integrációs rendszer, Bluetooth kapcsolódási lehetőség, prémium hang- és navigációs rendszer, head-up kijelző, Wi-Fi hotspot, USB aljzatok, televízió készülék.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Biztonságban
Golyóálló ablakok veszik körbe az utaskabint

A lendületet továbbra is a 6,75 literes, V12-es motor biztosítja. Az alapmodell csúcsteljesítménye 570 lóerő, a topnyomatéka 850 Newtonméter. A több mint 2,6 tonnás óriás körülbelül 5 másodperc alatt éri el álló helyzetből a 100 kilométer/órás sebességet, s 250 km/ó a csúcstempója. A páncélozott változat a megnövekedett tömege miatt valószínűleg lassult egy kicsit, de a nem befolyásolja jelentősen az autó teljesítményét.

Képgaléria megtekintése (13 db kép)
Strapabíró
Megerősítették az ajtópántokat, ahogy a futóművet, a fékeket is