Legfrissebb hírek ÚJ

24 karátos aranyba mártott Tesla az orosz oligarcháknak – Videó!

24 karátos aranyba mártott Tesla az orosz oligarcháknak – Videó!

Az ember vonzódása az aranyhoz nem újkeletű, az ékszerek ugyanúgy hozzátartoznak a mindennapjainkhoz, mint a fogmosás vagy éppen a cipőhúzás. Nem ördögtől való ötlet, mégis ritkább, hogy egy autót is nemesfémmel díszítsenek: az orosz Caviar viszont aranyozott összkerekes Teslát kínált ultragazdag ügyfeleinek.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Polgárpukkasztó
Aranyozott Tesla Model S az orosz Caviartól
Forrás: Caviar

Az arany státuszszimbólum, a viselőjét kiemeli az átlagból – az más kérdés, hogy van akinek bejön, akadnak viszont bőven olyanok, akiket kifejezetten taszít a sok csillogó ékszer. A Caviarnál nem foglalkoztak a többséggel, a luxuscikkeket forgalmazó cégnél az a fontos, hogy megtalálják azt a kisebbséget, amelynek tagjai hajlandóak rengeteg pénzt áldozni a polgárpukkasztó fényűzésért.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Limitált széria
99 darab készült belőle
Forrás: Caviar

A Tesla Model Excellence 24K a világ egyetlen aranyozott Teslája, a földkerekség legdrágább elektromos járműve. A manufaktúra szerint „a kifinomultság, a luxus és az önbizalom megtestesítője”. A csúcstechnológiás jármű azoknak való, akik nem csak szeretik, de kifejezettem igénylik, hogy a középpontba kerüljenek.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Méregdrága
138 millió forintnyi összeg az ára
Forrás: Caviar

Összesen 99 darab ilyen Tesla Model S készült, az áruk egyenként 350 ezer dollár, azaz körülbelül 138 millió forint. A megrendítő összegért cserébe a díszrácsot, mindkét oldalsó szoknyát, a két oldalsó tükröt, az első és a hátsó lökhárítót, valamint az összes keréktárcsát 24 karátos aranyba mártották, mégpedig kettős galvanizált technológiával.

Minden bizonnyal az aranyat extra festékréteg fedi, hogy a vandálok, a tolvajok puszta kézzel ne szedhessék le. Az élénk aranyszín és az autó karosszériájának éjfekete kombinációja még drámaibb megjelenést eredményez. Tegyük hozzá, minden arany S modellhez iPhone tartozik, a tulajdonos választhatott korábban a 12 Pro és a 12 Pro Max közül, most pedig 14 Pro és a 14 Pro Max közül, arany vagy fekete titánból készült tokkal.

„Ez egy új szint a luxuskocsik átalakításában” – olvasható a Caviar „indoklásában”. – Van merszed egy ilyen vadállatot sétáltatni a város utcáin? Vigyázz, a pompáddal elkápráztathatod a körülötted lévőket!
Azt már csak mi tesszük hozzá: vagy megbotránkoztathatod...

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Védelem
Különleges festékréteg került az aranyra, hogy ne lehessen a nemesfémet lekaparni
Forrás: Caviar