Legfrissebb hírek ÚJ

Amerikai (rém)álom? 1000 lóerős Toyota Prius – Videó!

Amerikai (rém)álom? 1000 lóerős Toyota Prius – Videó!

Minden idők leghíresebb és legnépszerűbb hibridautóját, az immáron összkerékhajtással is kapható Toyota Priust megalázzák az amerikaiak. Legalábbis a modell ortodox hívei szerint, merthogy a másik oldal azt mondja, végre valódi járgány lesz a zöldtechnológiájú járműből.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Vadonatúj
Az összkerekes Toyota Prius ötödik generációját tavaly mutatták be

Az American Racing Headers izmot pakol az 1997 decembere óta gyártott, jelenleg a negyedik generációját taposó Priusra. Pontosabban bele, merthogy a benzines-hibrid motor kikerült a kocsiból és egy világvége hangulatú 6,2 literes, kompresszoros V8-as foglalja el a helyét. A százegynéhány paci karámjába rögtön egy egész ménes költözik, tudjuk, őrültségnek hangzik, de immáron ezer ló tombol majd a gépben.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
V8, Hellcat
A Dodge 6,2 literes motorját pakolták bele, s ördögi számokat produkál a technika: 1000 lóerő, valamint kb. 1000 newtonméteres csúcsnyomaték

A Dodge Challenger SRT Hellcat technikája miatt muszáj volt megerősíteni a karosszériát és az alvázat, mert félő, hogy a több mint 950 newtonméteres csúcsnyomatékkal ijesztgető kocsi elhagyja menet közben a „felépítményét”.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Erősítés
Minden alkatrészének strapabíróbbnak kell lennie, hogy bírja a megpróbáltatásokat

A laikusok számára úgy tűnhet, az amcsik berágtak a környezetkímélő, a 100 kilométeren alig 3-4 litert fogyasztó, kevés káros anyagot kibocsátó, de értelemszerűen erőgépnek egyáltalán nem nevezhető Toyotára. Vagy csak ismét túlteng a megalománia a tengerentúliakban, s úgy gondolták, V8-as kompresszoros autó alatt nem érdemes közúti járgányról dumálni.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Darabjaira szedték
Nagy vonalakban emlékeztet még egy Toyota Priusra...

A Tremec hatgangos Magnum váltóját pakolják még bele a PriuSRT8-ba, a lassításról pedig Wilwood tárcsafékek gondoskodnak.

 

Forrás: American Racing Headers, youtube