Legfrissebb hírek ÚJ

Ez aztán a vagizós Defender: 430 lóerős terepjáró, 76 millióért – Galéria!

Ez aztán a vagizós Defender: 430 lóerős terepjáró, 76 millióért – Galéria!

Annak ellenére, hogy az új generációs Land Rover Defendert 2019 óta gyártják, még mindig nagy a kereslet a klasszikus összkerekes „Védő” iránt. Különösen azokra, amelyek teljes felújításon estek át, s akár egy új, komolyabb „szívet” kaptak a motorháztető alá. „The Granser” egészen biztosan kapós lesz – az 1992-es terepjárót 2020-ban alakították át abszolút egyedivé.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
Mestermunka
Klasszikus terepjáró, a szavannák királya. Az 1992-es Land Rover Defender 2020-ban teljesen megújult, egyedi példány lett

Több mint három évtizede született, és teljesen felújították. Szaténkék külső fényezést kapott, az utastere pedig szürke és kék. A régi 4x4-es modellt „csontig” lecsupaszították, és minden alkatrésze felújított vagy újra cserélt – a munkálatokat a holland „The LandRovers” műhelyében végezték el.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
Nagyobb társaságra hangolva
Ha az utastérben kevés lenne a hely, akkor a hátsó ülőpadokon jónéhány ember elfér még

Az ikonikus terepen járó komoly sárvédő szélesítést, egyedi hűtőrácsot, új lökhárítókat, hátsó létrát kapott. Ugyancsak nem gyári a 18 hüvelykes keréktárcsaszett a BFGoodrich off road gumiabroncsokkal, valamint a megváltoztatott felfüggesztés, a tárcsafék.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
Exkluzív
Lenyűgöző, minőségi bőrkötést kapott az ikonikus jármű

No és ne feledjük a 6,2 literes, LS3, V8-as motort, amelyet egy Corvette-ből „szedtek ki”, s körülbelül 430 lóerős. A technikához automata sebességváltó kapcsolódik, s természetesen 4x4-es a gép.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
Múltidéző
Az eredeti szerszámostáska is a felszereltség része

A jármű beltere is megér egy misét... Előkelő megoldások teszik egyedivé: ilyen például a kéttónusú bőrborítás gyémántvarrással, az Alcantara tetőburkolat és néhány alumínium elem, például az ajtónyitók, a reteszek és a zárak. A forró nyári napokon sem kell attól tartani, hogy a benne ülők megizzadnak, mert van modern légkondicionáló, de nem maradtak ki az USB portok, a pohártartók sem.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
V8
6,2 literes Corvette aggregátot rejt a 4x4-es autó motortere, a technika körülbelül 430 lóerős

Egyedi a műszerezettség, a műszerfal közepére szerelt infotainment kijelzővel is rendelkezik, amely nem mellékesen egy prémium audiorendszerhez kapcsolódik. Ha a négy különálló ülés nem elég, akkor több ember szállítható az egymás felé néző ülésein – ez utóbbi az előző generációs Defender szokásos megoldása.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
Dögös
Az egyedi keréktárcsákra BFGoodrich terepgumikat húztak, de a Defender futóművét is megbabrálták az átalakítást végző holland manufaktúra szakemberei

Az átépítés befejezése óta az 1992-es Land Rover Defender 3000 mérföldet (körülbelül 4828 kilométert) tett meg. Kiváló állapotban van, az ára viszont húzós, 219900 dollárért, úgy cirka 76 millió forintért adja a tulajdonosa. Ennyi pénzért három vadonatúj 90-es Defendert vagy két 110-es, V8-as Defendert lehet venni. Sőt, akár egy Mercedes-AMG G 63 luxusterepjárót.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
Egyedi megoldások
Modernizálták a legendát, amelynek az ára elég húzós, forintban számolva 76 millió