Legfrissebb hírek ÚJ

Faház az alaszkai Ford platóján

Faház az alaszkai Ford platóján

Adva volt egy sokat használt összkerekes 1996-os Ford F-350, amely áruszállítóból most guruló lakássá lépett előre. Az Alaszkában élő Tim Johnson fából épített a platóra kis házikót, így a természetjárása alatt akár a vadonban is álomra hajthatja a fejét.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Kényelmes
Két ágy is van a platóra szerelt kis faházban

Korábban egy Toyota pickupot használt a férfi, de amikor „elfogyott alóla”, a Ford F-350 mellett döntött. Körülbelül három hónapot töltött az átalakítással – az apja ács volt, rengeteget tanult tőle, így saját maga építette meg a platóra került lakást, de az autó motorterét is megbabrálta.
„Elkezdtem módosítgatni a járművet, többek között a motorhoz és a turbóhoz is hozzányúltam, úgyhogy most egy kicsit jobb a Ford, mint mielőtt megvettem” – nyilatkozta Johnson.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Alaszka
Ez tényleg mobillakás

Egy kis méretű faház került az F-350 hátuljára, amelyben van tűzhely, mosogató, víz, két ágy, rengeteg tárolóhely és mobil WC. Plusz veranda is tartozik hozzá, ahova kiül az ember és csodálhatja a gyönyörű alaszkai tájat.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Remekmű
Minden adva van ahhoz, hogy eléldegéljen a vadonban az ember

Johnson körülbelül 13 ezer dollárt, úgy 4,6 millió forintot költött a pickupra, s ugyanennyit a lakáshoz szükséges anyagokra. Amennyiért eladta a Toyotáját, abból az összegből megvalósította az álmát.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A verandán
Gyönyörködhet a tulaj a csodálatos tájban