Legfrissebb hírek ÚJ

Orosz tuningcsoda: terepjáró Pobjeda – Videó!

Orosz tuningcsoda: terepjáró Pobjeda – Videó!

A szentpétervári „Truck Garage” remekműve, az Alisa névre hallgató, egyedi (át)építésű összkerekes terepjáró. Ilyen vasat még nem látott a világ: az 1946 és 1958 között gyártott exszovjet GAZ-M20 Pobjeda egyik darabja lett kiválasztva az „újjászületésre”.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Extrém dizájn
Nézzük bárhonnak, elég extrém a külseje: a régi vágású szovjet modellt modernizálták

A 4665 milliméter hosszú, 1696 mm széles, 1590 mm magas, 2700 mm tengelytávú, körülbelül 1350 kilogrammot nyomó régi autó a második világháború megnyerésére emlékezve kapta a Pobjeda, vagyis a Győzelem nevet. A maga idejében korszerű, megbízható autó volt, amely hivatalosan a GAZ-M20 típusjelzést viselte. A ponton-karosszériás, kétliteres, négyhengeres motorral ellátott modellből jó néhány változat készült, míg 1958-ban végleg átadta a helyét a Volgának.

Az orosz szakemberek megtartották a régi Pobjeda „testét”, s elkezdték teljesen átépíteni. A keresztségben végül az Alice nevet kapó gép részleteiről egyelőre keveset tudni, de az biztos, hogy több mint 500 lóerős lett a motorjának csúcsteljesítménye, s alaposan megerősítették, valamint szélesítették a karosszériáját. A 4x4-es jármű komoly felfüggesztést és strapabíró futóművet kapott, a végsebessége pedig elérheti akár a 200 kilométer/órát.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Alisa
A beltere megőrzi szovjetes jellegét, de szemmel láthatóan nem marad érintetlen

Tegyük hozzá, nem ez az első GAZ-M20, amely terephasználatra készült. Anno is épült az aszfaltutak elhagyására alkalmas kivitel, az 1955-től 1958-ig gyártott összkerekes M72-ben 2,1 literes motor dolgozott, a toptempója 90 km/ó volt.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
500 LE
Amíg a gyári terepjáró-változat végsebessége 90 kilométer/óra volt, az átépített autó akár 200 km/ó-val is képes száguldani

 

 

Forrás: youtube