Legfrissebb hírek ÚJ

Toyota Land Cruiser FJ40 újratervezve – Videó!

Toyota Land Cruiser FJ40 újratervezve – Videó!

Chip Foose átalakítja, úgy is fogalmazhatunk, újratervezi a klasszikus Toyota Land Cruisert, az ikonikus összkerekes terepjárót, az Fj40-es modellt. Az egyesült államokbeli formatervező, autóépítő és autótervező vaskosabb, izmosabb sárvédőt és dögös színt képzel el a legendának. Ki tudja: lehet, hogy a japánok egyszer meg is valósítják az ötletet?

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Művészi beavatkozás
Az eredeti Toyota Land Cruiser FJ40 (kék) és az átalakított, átrajzolt

A Land Cruiser az ötvenes esztendők elejétől hosszú utat tett meg, amíg eljutott a legutóbbi modellig, a J200-asig. A mai napig a földkerekség legjobb terepjárói között nyilvántartott, a legprofibb szinten emlegetett Toyoták a túltervezett, elektronikai kütyük vezérelte világban is megállják a helyüket. Az 1960-ban bemutatott és egészen 1984-ig gyártott FJ40-esek a klasszikusok közül is kimagaslanak, nem csoda, hogy megfogta Chip Foosét.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Terv
Nos? Elfogadnád?

A kaliforniai születésű (1963) amerikai formatervező, autóépítő és autótervező, hot-rod bolt tulajdonos, az Újjáépítők valóságshow főszereplője. Hamar megmutatkozott, hogy isteni tehetsége van a szakmához, először apja műhelyében kezdett el dolgozni, s tizenkét esztendősen már ötéves tapasztalattal rendelkezett, rendkívül magas szintű munkát végzett. Egyenes út vezetett számára a saját telephelyig, manufaktúráig.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Kész a remekmű
Vaskosabb sárvédő, feltűnő festés

A tervei megosztják az embereket, a rajongói természetesen magasztalják, akik viszont nem annyira kedvelik, azok előszeretettel szapulják. Egy biztos, senkit sem hagy hidegen a munkája – nyilvánvaló, az ikonikus Land Cruiser újratervezésével is felkavarja az állóvizet. Az FJ40 izmos sárvédőket kapott, s a színvilága is érdekessé teszi. Egyedi narancssárga (Burn Orange) festésű lett.

 

Forrás: youtube