Legfrissebb hírek ÚJ

Elkészült a Buell nagy túragépe

Elkészült a Buell nagy túragépe

Az amerikai márka nemrégiben jelentette be, hogy újrakezdi a gyártást, a következő három év tíz gépének első darabja az 1190 Super Touring lett.


Forrás: Buell

A tulajdonos Eric Buell 1983-ban lépett ki a Harley-Davidsontól, és alapította meg a saját cégét. Azóta is szeretne odapörkölni az anyacégnek, most éppen a 1190 Super Touringgal, amely a tervek szerint a Harley Pan Americájának lehet a nagy ellenfele a tengerentúli piacon. Sőt akár a nagy BMW-kkel és KTM-ekkel is felveheti majd a versenyt.


Forrás: Buell

Műszakilag ugyanis ott lesz a szeren, hiszen a hírek szerint 185 lóerős csúcsteljesítmény leadására képes a vasa, amely 2023-ban kerülhet a piacra. A V2-es 1190 köbcentis egység maximális forgatónyomatéka 138 lóerő. Szóval eléggé ki van pattintva, nem lehet majd panasz a teljesítményre.


Forrás: Buell

A műszaki alapot egy 1190 köbcentis V-Twin blokk jelenti, amely 185 lóerős csúcsteljesítmény leadására képes, és 138 newtonméter maximális nyomatékot présel ki magából, tehát eléggé bika. A hatalmas szélvédő és az alumínium csomagtartók jelzik, túrázásra szánták a gépet.


Forrás: Buell

Ennek ellenére a Super Touring 1190 úgy néz ki, mintha úgy tervezték volna, hogy szilárdan az aszfalton maradjon. Az öntött kerekek, a 17 colos első felni és alacsonyan elhelyezett kipufogó jelzi, elsősorban nem off riadozásra és folyón átkelésre szánták. Ám az ígéret szerint jön egy terepesebb verzió is. A vas ára 8,5 millió forint lesz.