Legfrissebb hírek ÚJ

Silk Way-rali 2023: kész az útvonal, új területek várnak meghódításra

Silk Way-rali 2023: kész az útvonal, új területek várnak meghódításra

A szervezők bejelentették a 2023-as Silk Way-rali útvonalát. A terepralisok július 6. és 15. között versengenek az Oroszországi Föderáció tizenhárom régiójában és három időzónán haladnak majd át. A tervek szerint új területeket is érint a viadal, amelyet rendkívüli biztonsági intézkedések közepette rendeznek meg.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Sivatagi móka
Nem ússzák meg jövőre sem az ásást a résztvevők
Forrás: Silk Way-rali official

A mezőny ellátogat Orenburgba, Szamarába, valamint Szaratovba és környékére, de érinti a cseljabinszki régióban található Magnyitogorszkot is.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Munkában
A szervezőcsapat már elkezdte a pályák kijelölését
Forrás: Silk Way-rali official

A Silk Way Rally évek óta az egyik legnagyobb nemzetközi motorsport verseny és az orosz tereprali-szakág fő eseménye. Ez az egyik legambiciózusabb és legnagyszabásúbb sportprojekt Oroszországban, valamint a gazdasági és kulturális interakciók egyesítő platformja” – mondta Oleg Matycin, az Oroszországi Föderáció sportminisztere.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Off roados terep
Az erdőben száguldást is gyakorolhatják majd a mezőny tagjai
Forrás: Silk Way-rali official

A szokásoknak megfelelően, jövőre is eddig „feltáratlan” területeken kell megküzdeniük a pilótáknak. Az adminisztratív ellenőrzésekre és gépátvételre Kazanyban kerül sor július 5-én és 6-án. Az ünnepélyes rajt során a versenyzők a Millenniumi téren található rajtpódiumon hajtanak át. Ezután Tatárföldön és Baskírföldön keresztül a mezőny eléri a Dél-Urál keleti lejtőjén található Magnyitogorszkot. A nehéz terep miatt ezek a pályák mindenki számára szokatlan élményt jelentenek majd. Az Urálból az Orenburg, a Szamara és a Szaratov régió sztyeppéit és sík, tempós pályáit fedezik fel a résztvevők, az utolsó „teszt” pedig a volgográdi Archeda-Don Sands lesz, valamint Tula és a Lipecki régió járhatatlan területei és gázlói. A 13. Silk Way-rali majd Moszkvában ér véget.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Kazanyból Moszkvába
Tíz napon át tart a 2023-as Silk Way-rali, az össztáv 5230 kilométer, a szelektív szakaszok hossza 2350 km
Forrás: Silk Way-rali official

Az esemény tíz napig tart, ezalatt 5230 kilométert kell megtenniük a versenyzőknek. A szelektív szakaszok hossza összesen 2350 kilométer” – árulta el Viktor Szokolov projektfelelős, aki hozzátette, motorral, quaddal, SSV-járművel, autóval és kamionnal is rajthoz lehet állni.

A program:
2023. február 15.: A nevezés kezdete
2023. június 1.: A nevezés lezárulta
2023. július 5-6.: Adminisztratív ellenőrzések és gépátvétel Kazanyban
2023. július 6.: Ünnepélyes rajt Kazanyban
2023. július 6-15.: A verseny
2023. július 15.: Célceremónia Moszkvában

 

 

Forrás: youtube