Legfrissebb hírek ÚJ

Szalay megérti a Silk Way-rali törlését a vírusveszély miatt

Szalay megérti a Silk Way-rali törlését a vírusveszély miatt

A végsőkig kivártak, de nem lehetett tovább halogatni a döntést: a Silk Way-rali szervezői az orosz sportminisztérium és a helyi autósport szövetség javaslatára törölték a versenyüket, amely július 2-án rajtolt volna Moszkvából, és nyolc szakasz megtétele után Kazanyban ért volna célba.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Elmarad
Idén nem osztják ki a díszes, különleges trófeákat: a koronavírus-járvány miatt nem lesz Silk Way-rali 2020-ban

Az immár hagyományosnak tekinthető viadal mind az autósok, mind a motorosok Világkupa-sorozatának része lett volna, ám a résztvevők és a szurkolók egészségének megőrzése érdekében a versenyigazgató hosszas egyeztetés után kénytelen volt meghozni a fenti döntést.
Mindent előkészítettünk, de ezt a döntést el kell fogadni és muszáj megérteni. Az egészség teljes prioritást élvez – nyilatkozta a kamionnal hétszeres Dakar-bajnok Vlagyimir Csagin, a szervezőbizottság elnöke. – A globális helyzet nagyon érzékeny, és a karantén-intézkedések továbbra is érvényben vannak Oroszország nagy részében. Így pedig lehetetlen előkészíteni és megtartani a viadalt. Nem tehetünk mást, a jövő héten elkezdjük szervezni a következő évi versenyünket, amely izgalmasabb lesz, mint valaha.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Kedvelt küzdelem
A Silk Way a világ egyik legnépszerűbb tereprali-versenye, a résztvevők azért szeretik, mert az orosz, a kazah és a kínai szakaszok folyamatos nehézségek elé állítják a mezőny tagjait

Az Opel Dakar Team párosát, Szalay Balázst és Bunkoczi Lászlót is érzékenyen érintette a verseny törlésének híre, mert bár az idén nem tervezték, hogy rajthoz állnak a viadalon, sosem kellemes rossz híreket hallani egy rendezvényről, amelyhez az embert szép emlékek fűzik.
Nagyon szeretem a Silkway-ralit, egyrészt azért, mert lassan tradicionálissá válik, ez lett volna a jubileumi tizedik, másrészt ott értük el az egyik legjobb nemzetközi eredményünket: 2012-ben másodikok lettünk – mondta Szalay Balázs. – Mindig is úgy gondoltam, hogy ez egy nagyon jó verseny, amely hosszú távon akár a Dakar konkurenciája is lehet a kilométerek és az érintett országok miatt. Sajnálom, hogy az idén elmarad, de megértem a döntést: a motorsport helyzete globálisan nagyon instabil lett a járványhelyzet miatt, amelyet a versenyzők és a rendezők egyaránt megsínylenek. Ám bízom benne, lesz még alkalom, hogy ott legyünk a Silkway-rali rajtjánál.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
2021
Jövőre minden eddiginél komolyabb színvonalú viadalt ígérnek a szervezők, a verseny és a körítés is emlékezetes lesz