Legfrissebb hírek ÚJ

A Ford villámcsapása: így készül az F-150 Lightning, az elektromos pickup – Videó!

A Ford villámcsapása: így készül az F-150 Lightning, az elektromos pickup – Videó!

A Ford az összkerekes villanypickupjának, vagyis az F-150 Lightning modellnek a kereskedelmi forgalomba hozatalára készül, s a vállalat betekintést engedett a kulisszák mögé, vagyis a gyárába (Rouge Electric Vehicle Center), ahol az összeszerelési folyamatok zajlanak.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Klasszikus futószalag nélkül
Önműködő platformon gurul végég a gyárban a készülő Ford F-150 Lightning

Érdekesség, hogy nincs hagyományos futószalag, egy teljesen önműködő, autonóm platform szállítja a készülő elektromos platóst. A Ford F-150 Lightning minden gyártási fázison ennek a segítségével megy keresztül, vagyis akkor is ezen van, amikor a dolgozók felszerelik a teljes műszerfalat, a szélvédőt, az ajtólapokat vagy éppen a platót csinosítják.

Ezután az egész „felső testet” leeresztik az alváz tetejére. Ilyenkor kerül a helyére az akkumulátorcsomag, a villanymotor és a felfüggesztés is.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Népszerű
Már most óriási a kereslet a villanypickup iránt

Nyilvánvaló, más lépések is szükségesek ahhoz, hogy a villanyhajtású teherautó a kerekein gurulhasson ki a gyárudvarra, de a használt technológia tényleg XXI. századi.

A rövid videó túlságosan leegyszerűsíti a gyártási folyamatot, a cél az, hogy könnyen emészthető legyen a fiatalok számára. A Ford F-150 Lightning mindenesetre már most sikeres, és a márka egyetlen problémája, hogy lépést tudjon tartani a kisteherautó iránti hatalmas keresettel.

Forrás: youtube