Legfrissebb hírek ÚJ

A japán Jeep: elektromos túlélő a Suzukitól

A japán Jeep: elektromos túlélő a Suzukitól

A több mint 100 esztendős Suzuki gyárt már kőkemény, valódi terepjárót, mégpedig az összkerekes Jimnyt, de talán kevesen tudják, hogy készülőben van egy elektromos túlélő is. A 4x4-es Jeepre hajazó e-Survivor koncepció akár meg is valósulhat.

Bár az autógyártók afelé vették az irányt, hogy a sofőrnek egyre kevesebb feladata legyen vezetés közben, az autó a lehető legtöbb problémát megoldja a kormány mögött ülő helyett, a Suzukinál másképpen gondolkodnak. Az ázsiaiak szerint élvezni kell a „sofőrködést”, kifejezetten off road terepre kell menni, muszáj kimozdulni a városi dzsungelből – persze szigorúan elektromos, környezetkímélő modellel.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Fura szerzet
Érdekes a vonalvezetése, nekünk leginkább a Jeep Wranglert juttatja az eszünkbe
Forrás: Suzuki

Ennek az irányvonalnak az ékes példája az e-Survivor, amelyet az új Jimnynek is becéznek, de állítólag felvetődött az Escudo név is, amit a Suzuki néhány piacon használ a Vitara helyett.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Testvér
A remek terepjáró képességekkel megáldott Suzuki Jimny elektromos utódja lehet
Forrás: Suzuki

Nos, a villanyos túlélő 3,46 méter hosszú, 1,645 m széles, 1,6 m magas, a tengelytávja pedig 2,3 m. Igen, igen, kisebb mint a legtöbb városi kocsi, viszont a megjelenése és a praktikussága, a sokoldalúsága és s strapabírsága ellensúlyozza a méreteit.
Sok mindent nem tudni róla, de a vállalat fejlesztőrészlegének legfontosabb újításait megkapta. Így belekerül a vállalat fennállásának 100. évfordulójára készült koncepcióba egy óriási panorámaképernyő és egy 3D-s földgömbös navigáció.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Modern
Elég futurisztikusan néz ki a beltér
Forrás: Suzuki

Az autóban ülők mindenről információt kapnak, így „bemondja” például a sebességet, természetesen hanggal működik a GPS, de még a forgalmi helyzetről és az időjárásról is tájékoztatja az utasait. Érdekesség, hogy a sebességmérője viszont analóg.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Terv
A japán vállalat századik évfordulójára készült a koncepció
Forrás: Suzuki

Az is biztosra vehető, hogy az e-Survivor összkerékhajtást kap és a japánok olyan járgányban gondolkodnak, amelynek segítségével kiszakadhatunk a hétköznapok monotonitásából. Kimehetünk vele a szabadba, magunk mögött hagyhatjuk a város zaját és valóban gondtalanul élvezhetjük a szabadidőt.

 

Forrás: youtube