Legfrissebb hírek ÚJ

Beszáll a Cupra az elektromos tereprali sorozatba

Beszáll a Cupra az elektromos tereprali sorozatba

Az Extreme E a tervek szerint jövőre veszi kezdetét, és máris megvan az első nagy nevű gyártó, amely csatlakozott a mezőnyhöz, a Seat sportdivíziója kipróbálja magát az új terepen.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Extreme E

A Cupra az Abt Sportsline csapat partnere lesz, velük hangolják át a francia Odyssey21 villanyos off road prototípust, amelyet elvileg minden alakulatnak használnia kell. Erről annyit lehet tudni, hogy 1650 kilogramm a súlya és egy 536 lóerős villanymotor van a közepére elhelyezve.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Extreme E

Vélhetően a Cupra majd az aerodinamikában és a futóműben is tud segíteni a csapatnak, hiszen sport területen komoly tapasztalatokkal rendelkezik. Persze nincs ennek híján az Abt Sportsline sem, amely a korábbi DTM-győztes és ralikrossz-világbajnokot, Matthias Ekströmöt szerződtette pilótának.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Extreme E

Nem ő lesz az egyetlen nagy név, hiszen korábban már bejelentették, hogy a hatszoros Forma–1-es világbajnok Lewis Hamilton csapatfőnökként csatlakozott, az övé az X44-es alakulat. Úgytűniks, s sorozat promótere, Alejandro Agag – a Formula-E kitalálója is egyben – remekül végzi eddig a dolgát.

A sorozat jövőre indul és öt versenyhétvége lesz három napos megméretésekkel és nemcsak az idővel, hanem egymással is küzdenek majd az egységek. Január 22-24-ig Szenegálban a legendás Dakar-cél, a Rózsaszín-tó környéke a helyszín. Március 4-től 6-ig Szaúd-Arábiában, május 6-tól 8-ig Nepálban, augusztus 27-től 29-ig Grönlandon, október 29-től 31-ig pedig Brazíliában csapatnak.