Legfrissebb hírek ÚJ

Elektromos bicajjal vagizik a Škoda

Elektromos bicajjal vagizik a Škoda

A Škoda mostanában a szabadidő-autóival került a rivaldafénybe. A csehek maradtak a terepen, csak éppen négyről két kerékre váltottak: a márka két alapítójára, meghatározó alakjára, Václav Laurinra és Václav Klementre emlékezve, elektromos kerékpárt építettek, amely ésszel akár az aszfaltút mellett is használható.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Meglepetés
A genfi autószalonon villantotta meg a Škoda az elektromos kerékpár-koncepcióját
Forrás: Škoda

A vállalat történelmi személyeinek tiszteletére a genfi szalonon mutatta be fura járgányát a Škoda. A Klement névre keresztelt szerkezet kerékagyába 4 kW-os elektromotort integráltak, amelynek segítségével akár 45 kilométer/órás sebességre is képes lehet.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Elektromos vihar
Akár 45 kilométer/órás sebességre is képes lehet
Forrás: Škoda

A koncepcióban a fék és a gázadás billenőpedálokkal oldható meg. Jár hozzá blokkolásgátlóval kiegészített hidraulikus első fék, valamint LED-es lámpa. Az alumínium vázas bicaj 1,25 kWh-s akkumulátorának kapacitása elegendő ahhoz, hogy akár 62 kilométert is megtehessen egyhuzamban az e-kerékpár.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Modern technika
Blokkolásgátlóval kiegészített hidraulikus fékkel látták el
Forrás: Škoda

Külön érdekessége, hogy az akku feltöltése a fékezésekkor keletkezett energiával is elérhető, de köthető hálózatra is a Klementet, ahogy a szobában, hagyományos akkumulátortöltővel ugyancsak használhatóvá varázsolható.
„A mikromobilitás egyre fontosabbá válik a városokban – nyilatkozta Guido Haak, a Škoda termékmenedzsment vezetője. – A Klement modern, dinamikus és könnyen használható jármű, lehetővé teszi, hogy a fiatalabb korosztály figyelmét is felhívja a környezettudatosságra.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Látni és látszani
A világítást LED-es technológiával oldották meg
Forrás: Škoda