Legfrissebb hírek ÚJ

Elektromos (is) lesz az új Opel Mokka

Elektromos (is) lesz az új Opel Mokka

Álcázva ugyan, de megvillant az Opel Mokka második generációja. A Peugeot 2008 műszaki alapjaira épülő szabadidő-autó majd a következő esztendőben mutatkozik be végleges formájában és először a modell történelmében, tisztán elektromos hajtással is választható lesz a belsőégésű motorral ellátott típusok mellett.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Villanyos
Az autó 135 lovas lesz körülbelül, 50 kWh-s akkumulátor kap benne helyet
Forrás: Carpix

A stílus maga az Opel – fogalmazhatnánk át a régi mondást, hiszen lombzöld álcaruhába takarva jelent meg videó a Mokka második generációjának villanyváltozatáról. Merthogy a francia testvér, a Peugeot 2008 műszaki alapjait megkapó kocsi a benzin- és a dízelmotor mellett e-aggregáttal is rendelhető lesz. A sorozatgyártás az idei esztendő utolsó negyedévében elkezdődik.

Bár az Opel rendkívüli módon titkolózik, a bennfentesek pletykáiból az világlik ki, hogy körülbelül 135 pacis lesz a villanyos Mokka, minden bizonnyal egy 50 kWh-s akkumulátor kap benne helyet, s valamivel több mint 300, talán 320 kilométer a hatótávja.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Nyerő lesz?
Úgy 320 kilométeres hatótávval szállhat harcba az elektromos autók piacán
Forrás: Carpix

A dizájn hajaz a GT X Experimental tanulmányéra, de jól megfigyelhető a viszonylag hosszú első túlnyúlás és a kifejezetten rövid hátsó rész. Aki pedig nem lelkesül az elektromos-hajtásért, az minden bizonnyal 1,5 literes gázolajas és 1,2 l-es turbós benzines motorral is kérheti a körülbelül 4 méter hosszú, a nevében az „X”-et már nem viselő járművet.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Hamarosan
Már az idei esztendő végén elkezdik a gyártását, jövőre megvásárolható lesz
Forrás: Carpix

 

Forrás: youtube