Legfrissebb hírek ÚJ

Elektromos Land Roverekkel tereptúra Ausztráliában

Elektromos Land Roverekkel tereptúra Ausztráliában

Ausztráliában nincs lehetetlen, ha terepjárásról, off roados csapatásról van szó. Dave Budge, a Jaunt Electric Vehicles alapítója most kitalálta, hogy régi, „halálra ítélt” összkerekes Land Roverekbe Tesla Model S akkumulátorokat tetet, s újra a harctérre küldi az ikonikus modelleket.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Környezetkímélő
Régi Land Rover Series összkerekes terepjárókat alakítanának át elektromos járművekké

Az elektromos terepjárókat bérbe adná a tulaj azon turistáknak, akik kalandokra vágynak, s szeretnének kirándulni Ausztrália vadregényes tájain. A több tucatnyi esztendőt megélt Land Roverek előnye lehet, hogy a kiváló terepképesség mellé zéró környezetszennyezés társul.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Mentőakció
A leselejtezett ikonikus gépek új értelmet kapnak

Az első Series 2A átalakítását már el is kezdték, az 1971-es gép módosítása 50 ezer ausztrál dollárba, azaz körülbelül 11,3 millió forintba kerül. (Azok, akik támogatni akarják a Land Roverek elektromossá alakítását, 25 dollárral (5600 forinttal) segíthetik a projectet). A járműpark darabjai egyébként egy queenslandi halászbirtokon szolgáltak, s már nyugdíjazták mindegyiket, de most újra bevetésre kerülhetnek. Az ország jó néhány helyén lehet majd kölcsönözni a Land Rovereket, a régi autókkal csodálatos tájakat fedezhetnek fel az érdeklődők.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Legenda
Az első átalakításra váró modell egy 1971-es Land Rover Series 2A

Tehát a Tesla Model S elektromos technikája kerül a vasakba, amelyeknek eltávolítják az üzemanyagtartályát, a kipufogócsövét, a hűtőrendszerét. A helyükre lítium-ionos akkumulátorpakkot és töltőrendszert ktesznek.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Kalandra fel!
Csodálatos tájakat lehet majd felfedezni az elektromos terepgépekkel

A járművek 134 lóerősek lesznek, a csúcsnyomatékuk elérheti a 235 Newtonmétert. Előreláthatólag egy 15 perces tesztvezetés 50 ausztrál dollárba (11300 forintba) kerül majd, míg az egynapos bérlésért 1000 dollárt (225700 forintot) kell leperkálni.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Tesla technika
134 lovasak lesznek a modellek