Legfrissebb hírek ÚJ

Elektromos terepraligépet alkotott a BMW

Elektromos terepraligépet alkotott a BMW

A Dűne Taxi éppen úgy néz ki, mint az Extreme E nevű nemzetközi sorozatban szereplő buggy-k, nem véletlen, hogy arról pletykálnak, a német gyártó beszállhat a buliba.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: BWM

Egyelőre ezt senki sem erősítette meg hivatalosan, igaz nem is cáfolta. A szlogen mindenesetre úgy szól: „Amikor az XDrive találkozik a BMW M-mel”. Ezek alapján biztosra vehető, hogy igencsak sportos és nagy teljesítményű lesz a vas, amelynek az elektromos hajtáslánca összkerekes. Abu-dzabiban örökítették meg a gyakorlást, amely a Top Gearben lesz látható.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: BWM

Elég jól el van eresztve energiával a BMW Dune Taxi, hiszen 536 lóerős csúcsteljesítmény és 1000 newtonméter maximális nyomaték leadására képes, amely egy kicsivel kevesebb, mint az Extreme E-ben szereplő Odyssey 21 hivatalos 550 lóerős teljesítménye. A felfüggesztés 15,7 hüvelykes kerékjárati úttal rendelkezik, ami fél hüvelykkel több, mint a villanyos tereprali versenygépé.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: BWM

A Extreme E Series idei évéből még két verseny van hátra, a Copper X-Prix a chilei Antofagastában szeptember 24-én és 25-én, valamint az Energy X-Prix az uruguayi Punta del Estében november 26-án és 27-én. Elképzelhető, hogy a Dune Taxi ekkor fog feltűnni Dél-Amerikában, vagy az XM SUV szeptember 27-i debütálásakor is megvillanthatják.