Legfrissebb hírek ÚJ

Elkészült az első két darab az elektromos Lordstown pickupból – Videó!

Elkészült az első két darab az elektromos Lordstown pickupból – Videó!

Lordstown miután szerződést kötött a Foxconnal, „levegőhöz” jutott és elkezdődhetett az elektromos pickup, a négy kerékagy motorral ellátott, vagyis így abszolút négykerék-hajtású Endurance gyártása. Az első és a második darab elkészült, hamarosan kigurul a gyárból a harmadik is, kizárólag az egyre nyomasztóbb alkatrészhiánytól függ, hogy milyen gyors lesz a folytatás.

Ahhoz képest, hogy nem is olyan rég még csődveszélyről beszéltek a vállalatnál, a gyártósorok beindítása győzelemmel ér fel. Kicsivel ugyan, de győzelemmel! A hírek szerint az első ötszáz darab Endurance a jövő esztendő első felében kiszállításra kerül.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Négykerék-hajtás
A Lordstown Endurance négy kerékagy motorral van ellátva

Edward Hightower, a startup vezérigazgatója arra próbált rámutatni, ha a világ legnagyobb járműgyártója, a Toyota, vagy épen a Volkswagen is küzd az alkatrészhiánnyal, akkor érthető módon a most indult vállalkozásokat még inkább sújtja a probléma.

A Lordstown vezérkara mindenesetre bizakodó, folyamatosan érkeznek a céghez a megrendelések, ráadásul már a modell töréstesztje is befejeződött, s mivel az sikeresnek bizonyult, a szükséges kérelmeket is benyújtották az illetékes hivataloknak.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Elkezdődött
Felér egy győzelemmel, hogy elkészült az első két darab, s hamarosan kigurul a gyárból a harmadik is

Ugyanakkor továbbra is gyűjtik a tesztkilométereket a prototípusok, hogy a lehető legjobbat hozzák ki az elektromos pickupból.

 

Forrás: youtube