Legfrissebb hírek ÚJ

EQG 560, EQG 580: jön az elektromos G-osztályú Mercedes

EQG 560, EQG 580: jön az elektromos G-osztályú Mercedes

Áprilisi tréfa vagy valóság? A hithű, vaskalapos Mercedes G-osztály rajongók most minden bizonnyal a szívükhöz kapnak és szentségtörést emlegetnek. A Daimler AG ugyanis a hírek szerint levédette az „EQG 560” és az „EQG 580” nevet a hónap első napján, vagyis hamarosan jönnek az összkerekes elektromos kockaterepjárók.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Milyen lesz?
Bízzunk benne, azért, mert elektromos lesz, nem veszíti el a remek terepjáró képességét

A Geländewagen új generációja már eddig is több meglepetést s változást hozott, például független első felfüggesztést kapott, a 4×4² változat pedig elveszítette az egyik portáltengelyét. És nemsokára jön a stuttgartiaknál legalább két EQG modell.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Levédetve
Az jelent valamit, ha a Daimler AG lestoppolta az EQG 560 és az EQG 580 nevet

Még 2019-ben szivárgott ki az infó a németek főhadiszállásáról, hogy készül az elektromos G-osztály, bár arról nincsenek hírek, hogy mikorra lehet valóság a tervből. Az anyavállalat, a Daimler AG az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalánál már 2016-ban levédette egyébként az EQG nevet, ám sokat sejtető, hogy idén április elsején pedig az EQG 560 és EQG 580 elnevezést jelentette be.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Környezetkímélő
Kétféle motorral és akkumulátorpakkal készül majd az elektromos kocka

Ez viszont azt jelenti, hogy a Mercedes több hajtáslánc opció bevezetésére készül: a lóerőtől és a nyomatéktól függetlenül legalább két elektromos motort kínál majd. Ami az akkumulátor kapacitását illeti, valószínűleg komolyabb lesz mint az EQC 400 4Matic 80 kWh-ja.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Kényelem, biztonság
Ami biztos: továbbra is minden igényt kielégítő lesz a beltere

„A legenda növekszik és felvillanyozódik” – volt hallható a hangzatos kijelentés 2020 októberében, ekkor erősítették meg ugyanis az EQE, az EQE SUV és az EQS SUV sorozatgyártását. Most pedig jön az elektromos G-osztály korszaka...

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Villanyosítva
Készen áll arra, hogy megfeleljen a XXI. század követelményeinek. Biztos, hogy a rajongók is ezt akarják?