Legfrissebb hírek ÚJ

Jaguar I-Pace invázió – Videó!

Jaguar I-Pace invázió – Videó!

Elfoglalta San Franciscót a Jaguar, pontosabban a brit márka elektromos szabadidő-autója, az összkerekes I-Pace vette át az uralmat. Mint egy valódi invázió alkalmával, amerre csak a szem ellátott, az e-SUV koptatta az aszfaltot.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
San Francisco utcáin
Amerre a szem ellátott, I-Pace-ek jöttek, mentek

Még az esztendő vége előtt átvehetik az első darabokat a szerencsés tulajdonosok a vadonatúj fejlesztésű járműből – a Jaguar Electrifies Experience turné állomásán több tucat villany-SUV vonult fel és próbált reklámot csinálni a gépnek. Elképesztő felvonulás lett az eseményből, szinte megállt az élet, amerre az autók mentek.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Figyeltek rájuk
Rendőri felvezetés is járt az elektromos szabadidő-autóknak

Az I-Pace-ben egyébként 90 kWh kapacitású akkumulátor található, amely nagy energiasűrűségű lítium-ion cellákból épül fel. A rendszer kialakítása és ultramodern hőszabályozási rendszere hosszú élettartamot, valamint hosszan fenntartható csúcsteljesítményt eredményez.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Ez igen!
Egyetlen töltés 480 kilométer megtételére elegendő

A kocsi hatótávolsága körülbelül 480 kilométer, az azonnal jelentkező forgatónyomatékának és összkerékhajtásának köszönhetően sportautókra jellemző gyorsulásra képes. Álló helyzetből 4,8 másodperc alatt éri el a 100 kilométer/órás sebességet.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Elektromos vihar
A 25 millió forintos e-verda 400 lóerős

Az Európában körülbelül 25 millió forintnyi összegtől hazavihető modellben két darab állandó mágneses szinkron villanymotor dolgozik. A Forma-E versenyautóéhoz hasonló technológiát alkalmazó e-aggregátok kombinált teljesítménye 400 lóerő, a rendszerteljesítmény 696 Newtonméter.

 

 

Forrás: youtube, Jaguar