Legfrissebb hírek ÚJ

Jönnek a Rivianok kistesói

Jönnek a Rivianok kistesói

A világ első villanypickupjával történelmet író márka elérkezettnek látta az időt, hogy bővítse a palettáját. A terjeszkedés pedig lefelé indul, a mostani R1-es széria után, R2-es és R3-as variációk jönnek.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Rivian

A cég vezérigazgatója, RJ Scaringe elárulta, hogy még idén bemutatják a Rivian R2-eseket. Ezek nem lesznek négymotoros járművek, és „kevesebb tartalommal” rendelkeznek majd, mint a zászlóshajó R1 platform. Ugyanakkor azt is ígérte, hogy minden, a márkára jellemző lényeges elemmel rendelkezik majd.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Rivian

Scaringe említést tett egy R3-as járműről is. Okunk van feltételezni, hogy ez egy kompakt crossover lehet majd, amellyel felvennék a harcot a Ford Maverickkel, a Mustang Mach-E-vel és a Tesla Model Y-nal. Nem valószínű, hogy ennek lenne pickup változata.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Rivian

Scaringe elmondta, hogy az R2 és az R3 „megőrizné a Rivian márka lényegét”, vagyis ezekkel is a hétvégi kirándulókat célozzák meg, akik a nagy természetet tekintik játszóterüknek. Az R3 egy kompakt, 4 ajtós EV SUV lesz, amely a Subaru Imprezával hivatott felvenni a versenyt? Vagy talán egy teljesen elektromos Jeep Wrangler versenytárs, hogy az ázsiai riválisokat ne is soroljuk fel.