Legfrissebb hírek ÚJ

Ken Block 1400 lovas elektromos Mustanggal csapatja – Videó!

Ken Block 1400 lovas elektromos Mustanggal csapatja – Videó!

Nem fogy ki a trükkökből Ken Block. Az amerikai pilóta most egy összkerekes, 1400 lóerős (!) elektromos Forddal tolja, talán a Mustang Mach-E megálmodói sem gondolták volna, hogy ilyen elképesztő akciókra lesz képes a modell.

Elektromos vihar
Az amerikai Ken Block új játékszere: elektromos Ford, 1400 lóerővel, 2030 newtonméteres topnyomatékkal

Annak ellenére, hogy egyelőre prototípusról, amolyan demóautóról van szó, a Ford Performance és az RTR Vehicles szakembereinek, no meg a Block-csapat tagjainak a munkája eredményes volt. A Hoonicorn brutális fenevad lett.

Félelmetes
A 2,26 tonnát nyomó autónál tényleg nem csak duma: feltépi az aszfaltot

Az e-gépben nem kevesebb, mint hét (!) villanymotor található, három az első, négy a hátsó tengelyen. Az 56,8 kWh-s akkumulátorcsomaggal ellátott, 2,26 tonnás masina 1400 pacis, a csúcsnyomatéka pedig lélegzetelállító, 2030 Newtonméter. Csak a padlólemezre szerelt, nikkel-mangán-kobalt cellás aksicsomag súlya 680 kilogramm.

Csúcstechnika
Hét elektromos motor dolgozik benne: három elöl, négy hátul

Eszement járműről van szó, a tengelyei ellenkező irányba is foroghatnak, s a kormány mögött ülő versenyző döntheti el, hogy első-, hátsó-, vagy összkerékhajtású legyen a verda. Ami még érdekes, hogy bár elektromos kocsiról van szó, cseppet sem halk.

 

 

Forrás: youtube