Legfrissebb hírek ÚJ

Lebukott a villanyos Jaguar!

Lebukott a villanyos Jaguar!

A brit márka tisztán elektromos hajtású városi terepjáróját a 2018-as Genfi Autószalonon mutatják be hivatalosan, ám egy szemfüles fotós jóvoltából már most is megnézhetjük a verdát.

Az angol Autocar magazin egy olvasója örökítette meg a Millbrook környéki közúti tesztelést, pontosabban annak szünetét. A konnektoros vasat ugyanis éppen töltés közben kapta lencsevégre. Korábban már jelentek meg képek a Jaguar I-Pace menetpróbájáról, azonban ebben a statikus sorozatban az a meglepő, hogy simán ott merték hagyni közterületen őrizetlenül.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Autocar

Ez azért nagy szó, mert a nem piacra kész konstrukciókra általában úgy szoktak vigyázni, mint a hímes tojásra. A karosszéria pirosas-feketés kamuflázs borítással van ellátva, hogy legalább a végleges idomok ne látszódjanak. Egyelőre a fényszórókat sem figyelhetjük meg, mert azok is le vannak takarva.

A konstrukcióról az már köztudott, hogy két elektromos üzemmódú motor hajtja majd, s az összteljesítményét 395 lóerőben állapították meg. Lesz benne kakaó, ugyanis mindössze 4 másodperc alatt képes felgyorsulni 0-ról 100 kilométer/órára.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Autocar

Az 50 kWó-s akkumulátorcsomagot mintegy két óra lehet teljesen feltölteni, a hatótávolságot pedig 500 kilométerre ígérik. Az viszont biztosra vehető, hogy a Tesla Model X legnagyobb ellenfele lesz a Jaguar I-Pace, amint felbukkan a piacon.