Legfrissebb hírek ÚJ

Leégett esőerdőben lesz E-tereprali verseny

Leégett esőerdőben lesz E-tereprali verseny

Az Extreme E-sorozat egyre inkább alakul, hiszen már több helyszínt is megjelöltek a 2021-ben induló sorozatból. A környezetvédő viadal a veszélyeztetett brazíliai Amazonas-vidékre is ellátogat.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Extreme E

A Formula-E alapítója, a spanyol Alejandro Agag ugyanis úgy véli a globális felmelegedéssel és az egyre szigorodó emissziós szabályok miatt egyre inkább létjogosultsága van az elektromos hajtással rendelkező autók különböző versenysorozatának. Így lesz egy a természetben is tereprali gépeknek.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Extreme E

Márpedig az Extreme E célja nemcsak a sport és a szórakoztatás, hanem demonstrálni is akar. Ezért kifejezetten veszélyeztetett területeket választ helyszínül a világ különböző pontjain. Így került be a naptárba az olvadó Grönland, valamint a legfrissebb hírek szerint a nemrégiben tűzvész által pusztított Amazonas-vidék is.

„Ez Extreme célja, hogy egy világszínvonalú verseny keretében hívja fel a világ égető környezetvédelmi problémáira a figyelmet. Éppen ezért a brazíliai esőerdő leégett részén is tartunk majd egy verseny 2021-ben. Óvnunk kell a Földet és az ökoszisztémát” – mondta Agag.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Extreme E

A prototípust egyébként Gil de Ferran, a korábbi Indianapolis 500-győztes versenyző és csapata készítette. Az Odyssey 21-est Goodwoodban már be is mutatták a nyáron. Szóval technikailag is megtette az első komoly lépést az Extreme E-sorozat.