Legfrissebb hírek ÚJ

Performansz: VW Crafterből elektromos MAN furgon

Performansz: VW Crafterből elektromos MAN furgon

Áruszállítás, kizárólag környezetkímélő módon. Az MAN villamosítja a TGE kisbuszát, amely nem mellékesen a népszerű Volkswagen Crafteren alapul. Egyetlen feltöltéssel körülbelül 160 kilométert kell tudnia megtenni a modellnek – részletek, információk a munkás járműről.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Híres rokon
A Volkswagen Crafter testvére lesz az MAN eTGE

Bár az eTGE ünnepélyes bemutatása szeptemberben lesz, a gép gyártása már el is kezdődött Lengyelországban. Egyelőre csak zárt dobozos változatban lesz kapható, de idővel több verzió is érkezik. Ami biztosnak tűnik, maximum 1,75 tonnás hasznos teherbírása lesz a járgánynak.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Pakolható
1,75 tonnás rakományt bír majd el

A magas tetős változat tizenöt köbméteres rakhelyet biztosít. A hasznos teher mennyisége attól függ, hogy az eTGE 3,5 vagy 4,25 tonnás lesz. Az is kiderült, hogy a modell technikai alapját a VW Crafter adja. Az elektromos motor 136 lóerős, a csúcsnyomatéka pedig 290 Newtonméter.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Városba tökéletes
Amire képes: 136 lóerő, 290 newtonméteres csúcsnyomaték

A 160 kilométer folyamatos közlekedésre alkalmas MAN-t 7,5 kWh-s lítium-ionos akkumulátor-csomaggal látják el. Hálózatról öt és fél óra alatt „tankolható” tele, de tegyük hozzá, gyorstöltővel (40kW) viszont már 45 perc alatt megoldható a művelet. Pontosabban ennyi idő szükséges a 80 százalékos szint eléréséhez.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Valahogy így néz majd ki
Teleteszik vezető segítő és balesetet megelőző rendszerekkel

Az alapfelszereltségbe tartozik majd a kényelmes, fűthető ülés, automata légkondicionálás, LED-es fényszóró, hátrameneti kamera, környezetfigyelő rendszer és vészfékező segédeszköz.