Legfrissebb hírek ÚJ

Szuper villanyvassal készül a Kia

Szuper villanyvassal készül a Kia

A Genfi Autószalonon mutatja be a koreai gyártó legújabb elektromos koncepciógépét, amelynél a csúcsteljesítményre, a környezettudatosságra egyaránt koncentrált a megalkotáskor.

Egyelőre a nevét sem árulják el a különleges vasnak, mindössze annyit lehet róla tudni, hogy lesz. Ezt is abból, hogy a Kia közzétette egy manapság divatos figyelemfelkeltő marketingfogásnak tekinthető sziluettes látványtervet a gépről, amelynek külsejéről sok részlet nem derül ki. Egyébként az e-Nio alapjaira épül.

Képgaléria megtekintése (2 db kép)

Forrás: Kia

Persze ez sem semmi, hiszen mégiscsak látszik az elölnézet körvonala, elsősorban annak köszönhetően, hogy a napjainkban egyre markánsabb arculati elemnek számító LED-csík rajzolata felvillan. Ebből már ki lehet indulni valamelyest, hiszen a frontrész, a motorház, a szélvédő, sőt még a tető is felsejlik. Az nyilvánvaló, hogy áramvonalas, sportos lesz a karosszéria.

A névtelen kocsi műszaki alapjairól semmit nem osztott meg hivatalosan a Kia – amelynek a logója, LED-fénnyel jelenik meg a gép orrán. Mindenesetre a brit Autocar szerint az e-Niróból ismert 64 kilowattórás 201 lóerős csúcsteljesítményű villanymotor továbbfejlesztett változata vagy sokszorosítása – azaz több is lesz belőle a kocsiban – várható.

Már nem kell sokat várni a bemutatóra, hiszen két hét múlva Genfben kezdődik a dzsembori. Addig annyit lehet tudni a Kiától, hogy számukra ezzel a verdával a csúcsteljesítmény, a zéró emisszió, és a nagy hatótávolság elérése az elsődleges cél.