Legfrissebb hírek ÚJ

Villanyvason dolgozik a Husqvarna

Villanyvason dolgozik a Husqvarna

A skandináv márka bemutatta az elektromos koncepciómotorját az E-Pilent. Hogy mikor kerül a piacra, azt egyelőre nem részletezték, de hatalmas áttörés ez a KTM-cégcsoportjánál.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Husqvarna

Egyelőre egy városi géppel kezdődik az elektromos vihar, hiszen a Husqvarna E-Pilent egyértelműen az utcákra szánják. Azonban ezek után a terepmotorokban nagyágyúnak számító márka KTM-mel egyetemben biztosan kiterjeszti majd a technikát, az off road gépekre is. A KTM Freeride-E már évek óta vitézkedik ezen a fronton.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Husqvarna

A most prezentált gép műszaki alapját egy 10,7 lóerős csúcsteljesítmény leadására képes villanymotor jelenti, amely az akkumulátorcsomagnak köszönhetően 100 kilométert lehet megtenni. Ez nem túl sok, lássuk be, de a KTM-konszern már dolgozik a megoldáson. Hiszen a Piaggióval, a Hondával és a Yamahával összefogva egy közös akksigyártó céget hoztak, létre, amely indén kezdi a melót.

A Husqvarna E-Pilen, hozza a Svartpilentől és Vitpilentől megszokott, egyszerű kifinomult stílust a látványvilágában. Nincsen semmi túlbonyolítva, mégis sugározza a modernséget, a sportosságot és az erőt.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Husqvarna

Egyébként a váz úgy lett kialakítva, hogy az akkumulátort cserélni lehessen, ne kelljen mindig a konnektorra várni. Még az idén láthatjuk a prototípust is. Bővebb információk, majd a Husqvarna Centrum Facebook-oldalán lesznek.