Legfrissebb hírek ÚJ

2 literes, 4 hengeres benzinmotoros Mercedes G-osztályt kapnak a kínaiak

2 literes, 4 hengeres benzinmotoros Mercedes G-osztályt kapnak a kínaiak

A kínaiakkal kivételezik a Mercedes. Az ázsiai országban új alapmotort kap a G-osztály, az összkerekes luxus terepjáróban ugyanis 2 literes, benzines, négyhengeres aggregátot raknak. Az ok: a tulajdonosok így komoly adó befizetését úszhatják meg.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Ázsiai piac
A 2 literes, 4 hengeres, turbós benzinmotorral ellátott Mercedes G 350 csak Kínában lesz egyelőre kapható, Európában nem forgalmazzák

Kínában szigorítanak az adózási szabályokon, a komoly lökettérfogatú és teljesítményű motorral ellátott járművekért jelentősen többet kell fizetni. Viszont a klasszikus modellek iránti vágy továbbra is megvan, így a német vállalatnak lépnie kellett. A Mercedes tehát speciális megoldással jelentkezett: a CLS után most a G-osztályt is „mini” technikával kínálja a vásárlóknak.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Nem túl erős
A kínaiaknak készült Geländewagen 258 lóerős, a csúcsnyomatéka pedig 370 Newtonméter

Az új, kizárólag az ázsiai országban, Európában nem értékesítendő G 350 elejében az M264 kódnéven ismert négyhengeres, turbós benzinmotor található. A 258 lóerős és 370 Newtonméter csúcsnyomatékú „szív” nem tűnik túl acélosnak a több mint 2 tonnás kasztnihoz: álló helyzetből 8,1 másodperc alatt gyorsítja 100 kilométer/órás sebességre a Geländewagent, az autó végsebessége pedig 190 km/ó.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Komótosan
8,1 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre a több mint 2 tonnát nyomó luxus terepjáró

A kilencgangos automataváltó és az összkerékhajtás alapból jár hozzá. Viszont kisebb, 18 colos kerekeket és 265/60-as abroncsokat kap, viszont ugyanazzal a felszereltségi csomaggal látják el, mint az erősebb testvéreit. Ha azonban bárki úgy gondolja, a négyhengeres G 350 olcsó, akkor az bizony téved. Átalakítva az alapmodell még mindig 176 000 euróba (63 millió forintba) kerül. A G 63 AMG óriási pedig még durvább, hiszen 285 000 eurót (102 millió forintot) kérnek érte Kínában.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Hoppá!
Több mint 60 millió forint lesz a kínai piacos ára