Legfrissebb hírek ÚJ

Ezzel a vadállattal ünnepli az Audi a quattro-hajtást

Ezzel a vadállattal ünnepli az Audi a quattro-hajtást

Az Audi 1980-ban, vagyis negyven esztendeje ajándékozta meg a világot az összkerékhajtási-rendszerével, a quattróval. Az ingolstadti székhelyű vállalat gyakornokai egy koncepciómodellt alkottak, az 591 lóerős, futurisztikus kinézetű RS 6 GTO egyfajta emléket állít a márka híressé vált 4x4-es hajtásának.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Remekmű
Igazi mestermunka: fiatalos, sportos, ugyanakkor van benne egy kis retro, de izgalmas és félelmetes is egyben

A gépet az 1989-es Audi 90 quattro IMSA GTO versenykocsi ihlette, amely az amerikai ISMA GTO sorozatban szerepelt. A 40 éves quattro-hajtást egész Németország ünnepli, az RS 6 GTO Concept pedig a felhajtás egyik ékköve.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Legenda
Az amerikai ISMA GTO versenysorozatban indult, 1989-es Audi 90 quattro IMSA GTO-nak állít emléket a koncepciómodell

Úgy néz ki a feltűnő, sportos jármű, mint egy limitált szériás kiadás, bizonyítandó, a német gyártók továbbra is értenek ahhoz, miképpen alkossanak izgalmas vasakat. Ha rápillantunk, megvan a retro érzése az embernek, ugyanakkor lerí a gépről, hogy vad és megszelídíthetetlen.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Gyakornokok építették
A legapróbb részletekre is odafigyeltek a fiatalok, akik az alkotást jegyzik

Mivel tanulók alkották, könnyen elképzelhető, hogy örökre prototípus marad, de nem vagyunk biztosak abban, hogy ne vásárolnának belőle az egyedi kialakítást előtérbe helyező Audi-rajongók. A külső és a beltér is csábító – az egyedi felnik például bitang jól néznek ki, de a Recaro sportülések is sokat dobnak rajta.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Versenypályára vele!
A vörös-fekete színű Recaro sportülések elég dögösek