Legfrissebb hírek ÚJ

Vigyázz, kész, rajt! Elkezdődött az új G Merci gyártása

Vigyázz, kész, rajt! Elkezdődött az új G Merci gyártása

Ausztria készen áll az új Mercedes G-osztály gyártására. A grazi Magna Steyr üzemben beindulnak a gépek, a német márkánál egyértelműen állítják, a 2018 januárjában bemutatott összkerekes kocka terepjáró, a W464 minden idők legjobb G-modelljeként biztosan meghódítja a világot.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Ünnepélyes premier
Januárban, Detroitban mutatták be az új Mercedes G-osztályt

Csaknem negyven esztendeje, 1979-ben kezdték el gyártani a stuttgartiak a Gelandewagen 460-as sorozatát, s most eljött az idő, hogy valami újjal, frissel jelentkezzen a Merci.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Ütősebb
Kényelmesebb, strapabíróbb és jobb terepképességekkel rendelkezik a W464, mint az elődök

„A modellváltozással az új G-osztály a legnagyobb átalakuláson megy keresztül a harminckilenc éves történetében – jelentette ki Gunnar Guthenke, a Mercedes-Benz Off-Road termékcsoportjának vezetője. – Az új jármű fejlesztésének a célja az volt, hogy még tovább javítsa az eddig is kimagasló terepjáró képességeket.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
A legjobbnak tartják
Nagyon büszkék rá a stuttgartiak

A W464 jelenleg kétféle változatban rendelhető, az egyik a G 500, a másik a G 63 AMG. A G 65 viszont már biztosan nem lesz, mert a V12-es twinturbós motor nem felel meg az egyre szigorodó környezetvédelmi előírásoknak.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Történelem
Eddig több mint 300 ezer G-Wagent gyártottak a grazi Magna Steyr üzemben

A G 500-ban 4 literes, 422 lóerős, 610 Newtonméter csúcsnyomatékú aggregát dolgozik, kilencgangos 9G-Tronic automata sebességváltóval van ellátva. A G 63 AMG viszont már 585 LE-s, a topnyomatéka 850 Nm.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Bivaly
A G 63 AMG jelenleg a legütősebb típusa, az 585 lóerő mellé 850 newtonméteres csúcsnyomaték párosul

A Magna Steyr gyárban eddig több mint háromszázezer G-osztály készült, 2012-től minden évben értékesítési rekordot ért el.