Legfrissebb hírek ÚJ

Megújítja királyi off road vasát a Suzuki

Megújítja királyi off road vasát a Suzuki

A japánok legkedveltebb ATV-modellje a King Quad, amelyet a 2023-es évadra alaposan felfrissítettek, hogy még jobban lehessen csapatni vele húzós körülmények között is.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Suzuki

Az egyik legfontosabb újítás igazából nem is feltétlenül szakmai, azaz off road szempontból fontos, hanem azért, mert kicsit gazdaságosabb és jobban kezelhetőbb lett általa a vas. Történetesen jó néhány kilótól sikerült megszabadulnia, így most már csak 328 kilogrammot nyom a mérlegen, ezzel pedig megérkezett a kategória élmezőnyébe, ahol 320-335 kiló között mozognak a gépek.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Suzuki

Persze a műszaki újítások sem maradtak el, például a legutóbbi kiadás leginkább kritizált elemét a CVT-váltót, amely igencsak lassú volt, kicserélték egy pengébb kuplungkittel megtámogatott rendszerre. Ezáltal fürgébb lesz a King Quad, legalábbis a Suzuki ígérete és tesztjei szerint. Ráadásul 60 lóerőre nőhet a csúcsteljesítmény.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Suzuki

A kormány művön is dolgoztak bőszen, hogy a friss Power Steering SE-verziók tényleg felvegyék a versenyt a rivális márkák legjobb képviselőivel, hiszen azért ezen a téren is volt elmaradás. Éles kanyarokban, emelkedőkön azért igencsak kellett ösztökélni a vasat, hogy beforduljon. Az elektronikus kütyüt, az EPS-t áthangszerelték, megváltoztatták a geometriát, így remélhetőleg sokkal jobb lesz a cucc.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)

Forrás: Suzuki

A motor az egyetlen, amihez nem nyúltak, mert arra nem volt panasz A King Quad 750 AXI és 500 AXI az új csomaggal most már tényleg ott lehet a mezőny élén. A felfüggesztés viszont szintén módosult, új, gázzal töltött lengéscsillapítókat kapott az off road képességek erősítése érdekében. Érdemes még megemlíteni a friss multifunkciós LCD-kijelzőt is.