Legfrissebb hírek ÚJ

Döntse meg a körrekordot a Zöld Pokolban! – Videó

Döntse meg a körrekordot a Zöld Pokolban! – Videó

Kevesebb mint 7 perc alatt átrobogni a majd' 21 kilométeres pályán. Ez aztán a brutális teljesítmény – a speciálisan átalakított összkerekes Subaru WRX STI-vel többször átlépte a pilóta a 280 kilométer/órás sebességet, miközben a Zöld Pokolban, vagyis a klasszikus Nürburgringen, a Nordschleifén repesztett. Lélegzetelállító belső kamerás felvételek, olyan, mintha mi magunk ülnénk a 600 lóerős veszedelemben és érnék el az új szedán-körrekordot.

Korábban egy Dodge Viper ACR ment végig az aszfaltcsíkon 7:01.3 perc alatt, ezt az időt döntötte meg a japán csúcsmodell, s javította 6:57.578 minutumra.

A leggyorsabb szedán elismerő jelzőt megkapó összkerekes autó produkciójáról felvétel is készült. Az új-zélandi Richie Stanaway nem kímélte a hivatalosan Subaru WRX STI Type RA NBR Specialre keresztelt modellt.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
Félelem nélkül
Az új-zélandi profi pilóta, Richie Stanaway többször is 280 kilométer/órás tempó felett közlekedett a Zöld Pokolban, vagyis a Nordschleifén
Forrás: Subaru

A Cosworth építette át a World rally Car specifikációs Prodrive kocsit, kifejezetten a versenypálya viszonyaihoz alakítva. A 2 literes, turbós boxermotorral ellátott, a klasszikus kék színben pompázó veszedelem 600 lóerős, körülbelül kétszer olyan bivaly, mint a WRC-s raligép volt.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
600 lóerő
A WRC raligép megduplázva: ez a Subaru Impreza WRX STI Type RA NBR Special
Forrás: Subaru

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
Micsoda verda!
A klasszikus kék színű, aranykerekekkel ellátott veszedelem szemre is tetszetős
Forrás: Subaru

Kíváncsi rá, milyen körrekordot szakítani azon az aszfaltcsíkon, amely anno Forma–1-es versenyeknek adott otthont, s ahol az osztrákok háromszoros világbajnoka, Niki Lauda majdnem az életét veszítette? Dőljön hátra és élvezze a belső kamerás felvételt – ne lepődjön meg, ha azt veszi észre, néha nyomkodja otthon a fékpedált...

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
A leggyorsabb szedán
A németországi versenypályán mutatott parádé után át is keresztelhetik az autót
Forrás: Subaru

 

 

Forrás: youtube