Legfrissebb hírek ÚJ

Dzseki alá vehető légzsák az Alpinestarstól

Dzseki alá vehető légzsák az Alpinestarstól

A motoros felszereléseket is gyártó olasz cég egy nagyon komoly biztonsági újítást kínál a két keréken közlekedőknek. Speciális mellénye az esetleges bukásoknál óvhat a súlyos sérülésektől pofonegyszerűen.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Alpinestars

A Las Vegas-i elektronikai fesztiválon, a CES-en mutatta be az Alpinestars a Tech-Air 5 nevű cuccát, amely tulajdonképpen egy automatikusan működő, felsőtestre ölthető légzsák mellény. A módszer a megszokott, a motor biztonsági elektronikája szolgáltatja az adatot a mellény kütyüjének, amely villámgyorsan megoldja a felfújást, ha szükség van erre.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Alpinestars

A cucc újdonsága az, hogy bármilyen motoros textilkabát alatt lehet hordani, csupán arra van szükség, hogy négy centiméter hely legyen a tágulásra a kabát és a motoros teste között. Ezt azért meg lehet oldani. Sőt még a macerásabb bőrdzsekikkel is kombinálható, viszont csak azokkal, amelyek Tech-Air kompatibilisek.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Alpinestars

Három giroszkóp és ugyanennyi gyorsulásmérő küldi az információt a szoftvernek, amely önmagától működésbe jön szükség esetén, és felfújódás esetén a gerincet, a bordákat, valamint a mellkast és a lapockákat is remekül védi. A hivatalos tesztelések eredménye meggyőző: olyan jó a cucc, mintha tizennyolc gerincvédő protektort venne magára az ember. Az Alpinestars Tech-Air 5-ös éra nagyjából 210 ezer forint.