Legfrissebb hírek ÚJ

Így melózik a tesztrobot – videó

Így melózik a tesztrobot – videó

Az Akrapovicról közismert, hogy a legjobb teljesítménynövelő kipufogókat gyártja motorokhoz. A folyamatos fejlesztéshez viszont sokat kell dolgozni, s már vannak automatizált melósok is.

Nem egy sci-fi film részletét látjuk a mellékelt videóban, hanem azt, hogyan zajlik a tesztelés a világ egyik legkomolyabb műhelyében. Márpedig az Akrapovic abszolút az elitet képviseli, így egyáltalán nem meglepő, milyen futurisztikus módszereket alkalmaz.

Képgaléria megtekintése (2 db kép)

Forrás: Youtube

Ugyanis egy Kawasakin vizsgálják meg egyik kipufogó prototípusokat. A vasat ráerősítették egy görgős fékpadra, a kipufogó égéstermékét pedig elvezetik egy hatalmas csövön keresztül, nehogy megfulladjanak a teremben tartózkodók. De ez még mind szokványos megoldás lenn.

Azonban a járgány hátára egy robotot ültettek fel, amely húzza a gázt és végzi a meló nagy részét. Hiszen nem fárad el soha, és mindig annyira nyomatja, amennyire éppen szükséges, ha órákig egy tempóban kell pörgetni, az sem okoz gondot neki. Persze mindent számítógépen keresztül irányítanak. Az értékeket elemzik, és ezek után fejlesztik tovább a kipufogót. Elképesztő.