Legfrissebb hírek ÚJ

Fullosabb verziót kapott a Husqvarna Norden

Fullosabb verziót kapott a Husqvarna Norden

A skandináv márka kalandmotorja már alapból nagy durranás volt tavaly, de máris készített belőle a gyártó egy még ütősebb változatot az ínyenceknek.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Husqvarna

A Husqvarna Norden 901 prototípusát még 2019-ben mutatták be, mint a KTM 890 Adventure alapjaira épülő, retróba hajló kalandmotort. Ám egészen 2022-ig kellett várni arra, hogy ténylegesen rá lehessen pattanni. Tetszetős volt a sokoldalú terepképessége és a kalandozáshoz való laza hozzáállása a komolyabb KTM-ekhez képest. Az új és frissített változat célja, hogy még több praktikummal és kényelemmel emelje a tétet.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Husqvarna

Az alapváltozat WP Apex felfüggesztése eltűnt és teljesen állítható WP Explor egységek kerültek a helyükre, amelyek elöl és hátul egyaránt 240 mm-es rugóúttal rendelkeznek – a normál modell 220 mm-es első és 215 mm-es hátsó rugóútja helyett. Ez jó hír annak, aki szereti a kalandmotort valóban terepre vinni.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Husqvarna

Az új, magasabb túra-szélvédőn kívül, amely növeli a kényelmet és a praktikusságot a hosszabb távokon, a Norden Expedition alapfelszereltségként fűtött markolatokat és ülést is kapott. Az akár 36 literes tárolókapacitást biztosító puha csomagkészlet a moci rögzítési pontjaira illeszkedik, így jól néz ki a felszerelt táskákkal vagy azok nélkül is. Az új fényezés pedig egy kicsit figyelemfelkeltőbb, mint a széria gép szürkére festett szürkéje.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Husqvarna

A KTM-től származó 889 köbcentiméteres párhuzamos ikermotor teljesítménye és nyomatéka változatlanul 103 lóerő, és a négy vezetési mód (Utcai, Eső, Off road és Explorer), valamint a kapcsolható ABS is megmaradt. A Husqvarna Norden 901 Expedition alapára 5,7 millió forint körül mozog. Az itthoni forgalmazásról a Husqvarna Centrumban érdemes érdeklődni.