Legfrissebb hírek ÚJ

Végre elkészül a KTM kis túraendurója

Végre elkészül a KTM kis túraendurója

Már öt esztendeje reménykednek a rajongók, hogy végre megszületik a 390 Adventure, ám eddig hiába bíztak a csodában. Úgy tűnik azonban, véget ér a böjt, jön a reményteli vas.

Minden azzal kezdődött, hogy 2013-ban bemutatta a KTM 390 Duke-ot! És mivel az osztrákoknál igen nagy az átjárás a modellek között, nem volt elvetemült ötlet abban bízni, hogy ennek a konstrukciónak az alapjaira épülhet egy off roadosított féltestvér. Mert miért ne…

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: KTM

Nos, bejött a bizakodók számítása, hiszen jó néhány év leforgását követően, de végre úgy néz ki, tényleg megvalósul a projekt, olyannyira, hogy jövőre már le is lehet csapni az új KTM 390 Adventure-re! Erre azért a szakágban gyaníthatóan sokan felkapják a fejüket.

Már csak azért sincsen sok kérdés a konstrukció kapcsán, mert az alapok megegyeznek majd a Duke-éval. Konkrétan ugyanazt a  373 köbcentis egyhengerest kapja meg, amelynek csúcsteljesítménye 43 lóerő. Mindez azt jelenti, hogy van benne kakaó egy komoly csapatáshoz.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: KTM

Mindemellett nyilván takarékosabb és könnyebb lesz, mint mondjuk egy Super Adventure vagyis ötvözik a pozitív tulajdonságokat, azaz a takarákosságot és a jó terepképességeket. A futóműről egyelőre annyi sejthető, hogy vélhetően megnyújtják a Duke-éhoz képest, küllős felniken gurul majd a vas, amelyen első abroncs pedig legalább 19 colos. Nem kell már sokat várni a csemege megjelenéséig.