Legfrissebb hírek ÚJ

Yamaha Ténéré 700 Rally Edition: a Dakar-legenda reinkarnációja – Videó!

Yamaha Ténéré 700 Rally Edition: a Dakar-legenda reinkarnációja – Videó!

A Yamaha hamarosan megjelenteti a Ténéré 700 terepmotorjának vadabb verzióját, a Rally Editiont. A legutóbb 1998-ban (a francia Stéphane Peterhansel révén) Dakart nyerő márka gépe új színekkel, komolyabb teljesítménnyel és minőségi kiegészítő felszereltséggel rendelkezik majd.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Ikonikus terep versenymotor
A Dakarokon bizonyított XT600Z ihlette a Yamaha Ténéré 700 Rally Editiont

A történelmi (afrikai) Dakar-festésben, az összetéveszthetetlen speciális kékben és sárgában pompázik majd a vas, a márka így tiszteleg azon versenyzők és csapattagok előtt, akik megalapozták a Ténéré elismertségét, hírnevét. A világ leghíresebb terepviadalát egyébként a francia Cyril Neveu kétszer, honfitársa, Stéphane Peterhansel hatszor, az olasz Edi Orioli pedig egyszer nyerte meg Yamahával – persze nem mindegyikük Ténérével diadalmaskodott.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Titkos teszt
Egyelőre álcaruhában fotózták a Rally Edition modellt, de hamarosan kapható lesz

A legendás XT600Z ihlette a 700 Rally Editiont. A folyadékhűtéses, 689 köbcentis DOHC blokkal rendelkező modell egyelőre 72 lóerős (68 Newtonméter a topnyomatéka), de minden bizonnyal kap még egy kis powert. Komoly, 4 milliméter vastagságú, alumínium haspáncéllal látták el, szerszámkészlet is jár hozzá, ahogy alumínium hűtővédő és láncvédő.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Dakaros génekkel rendelkezik
A sivatagban is elboldogul majd, készen áll a legnehezebb terepfeladatok abszolválására 72 lóerős (68 Nm) gép

A Rally-üléssel 20 milliméteres magasságnövekedés is járt, a motort LED-es lámpákkal, új markolattal, Akrapovic kipufogóval, szénszálas hővédő elemekkel spékelték meg.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Nem csak műutakra
Több alkatrészét is megerősítették vagy védelemmel látták el, hogy még strapabíróbb legyen

A megnövelt tank (amelynek oldalát csúszásmentes felületekkel alakították ki) 20 literes, de nagyobb a szélvédő plexije is – egyértelmű a Yamaha célja, a hosszabb távú, csapatósabb kirándulásokat, utazásokat szeretné támogatni az egyelőre teszttelés közben, álcaruhában lekapott Ténéré 700 Rally Edition-nel.

 

 

Forrás: youtube