Legfrissebb hírek ÚJ

Elkészült a 250. Bugatti Chiron, az 1 milliárdos Edition Noire

Elkészült a 250. Bugatti Chiron, az 1 milliárdos Edition Noire

Négy évvel ezelőtt, a 2016-os genfi autókiállításon a Bugatti autógyártó bemutatta a Chiront. Közeledik az idei svájci show, s most a vállalat bejelentette: az 500 darabosra tervezett, 1500 lóerős, összkerekes szuperautó-sorozatból elkészült a 250. példány, az „Edition Noire”.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
250.
A jubileumi Bugatti Chiron Edition Noire: az 500 darabosra tervezett szuperautó-sorozat fele már megszületett

Tehát négy esztendő alatt a sorozat fele nem csak megszületett, de gazdára is talált, s már újabb 150 db-ot leelőlegeztek az übergazdag ügyfelek. A 4,544 méter hosszú, 2,038 m széles, 1,212 m magas, 2,711 m tengelytávú, körülbelül 2 tonna súlyú, 8 literes, négyturbós, W16-os motorral ellátott veszedelem alapára 2,4 millió euró, azaz körülbelül 811 millió forint.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Őrület!
Újabb csúcsgép, amely körülbelül fél perc alatt eléri a 400 kilométer/órás sebességet

„A rekordokkal teli esztendő után a 250. Chiron elkészülte egy újabb sikeres év kezdetét jelenti. Minden egyes Bugatti bizonyította, joggal állunk az autóipar kivitelezésének csúcsán – jelentette ki Stephan Winkelmann, a vállalat elnöke. – Mindegyik Chiron, amely elhagyta az üzemünket a kezdetek óta, technológiai remekmű. Ez vonatkozik a legutóbbi, a 250. járművünkre is. Elképesztő büszkeséggel tölt el, hogy ilyen rövid idő alatt ennyire remek eredményt értünk el. Már nagyon várom a produkciós ciklus második felét.”

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Csúcs
Technológiai remekmű, full extrás kivitelben

A cégnél úgy döntöttek, a „negyedezredik” Bugatti Chiront elviszik Genfbe. Amely egyébként egy „Edition Noire”, a Sportive sorozat egyike. Ebben is természetesen 8 literes, W16-os, 1500 LE-s aggregát dolgozik, de az alapára még drágább, előzetes becslések szerint legalább nettó 3 millió euró, azaz úgy 1 milliárd forint.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Extrák nélkül...
Legalább 1 milliárd forintnyi összeg az alapára a 250. Chironnak