Legfrissebb hírek ÚJ

Földrengéseknél, árvizeknél is bevethető a Dacia Duster hegyi mentő

Földrengéseknél, árvizeknél is bevethető a Dacia Duster hegyi mentő

A Dacia Duster a crossover piac népszerű szereplője a remek ár/érték aránya és a viszonylag kiemelkedő terepképessége miatt. Ez utóbbit hasznosítják Horvátországban, Szlovéniában és Szerbiában, hiszen az összkerekes jármű megbízható hegyi mentőként funkcionál.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Megbízható
Horvátországban, Szlovéniában és Szerbiában 2013 óta vetik be hegyi mentőként a 4x4-es Dacia Dustert

A francia Renault felügyelete alatt működő román autógyártó 2013-ban három hegyimentő szervezettel kötött szerződést. A Dacia ingyen adott 4x4-es Dustereket, hogy azok segítsék a mentőcsapatok tagjait. A modellt a remek off road képességei megbízhatóvá teszik a legkülönbözőbb, akár extrém helyszíneken is, legyen szó hóval befedett, vagy a nagy esőzések által elárasztott területekről.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Off roader
A legextrémebb körülmények között is lehet rá számítani

Az összkerékhajtási rendszere, a sokoldalúsága és a magas hasmagassága lehetővé teszi, hogy a legkeményebb, legnehezebb környezetben se jöjjön zavarba a gép. Az autók a megmentettek, a mentők, a kutató kutyák és a szükséges felszerelések szállítására szolgálnak.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Nincs akadály
Olyan területek is megközelíthetőek a Dacia Dusterekkel, amelyeket elöntött a víz vagy befedett a hó

A Daciákat napi rendszerességgel használják, mégpedig hiba nélkül. A Dustert például 2020 decemberében is alkalmazták, amikor Horvátországot földrengés érte, és majdnem elpusztította Petrinja városát, de megbízható segítség volt a 2014-es szerbiai áradások idején is. A járműveket a mentőcsapatok nagyon praktikusnak tartják, mert mind a városi, mind az erdei utakon használhatóak – összesen húsz darab Duster áll készen a bevetésekre.

 

Forrás: youtube