Legfrissebb hírek ÚJ

Íme Aquaman kempingezős terepjárója!

Íme Aquaman kempingezős terepjárója!

Jason Momoa, a DC Comics-ban debütált „Aquaman” megformálója odavan a veterán autókért, motorkerékpárokért, de a terepen közlekedés is a szenvedélyei közé tartozik. Például reklámarca a Harley-Davidson túragépének, de különleges, összkerekes klasszikus Land Rover Defendere is van, amely kényelmes tetősátrat kapott.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Jason Momoa
Az Aquamant alakító színész a szabadidejében szívesen motorozik és terepjárózik

Amikor nem játszik filmekben például a Dűne és a Conan a barbár című alkotásokban is szereplő színész, szereti bütykölni, felújítani, frissíteni a járműveit. Legutóbb egy klasszikus Land Rover terepjárót, egy Defender 110-es modellt babrált meg a RedTail Overland szakembereivel közösen. Az autó tetejére minden igényt kielégítő sátor került, így a vas tökéletes kényelmet nyújt a modern kempingezéshez.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Irány a természet!
A modern kempingezés remekműve: a színész Land Rover Defenderjére szerelt tetősátor kényelmes, vízálló és biztonságos

Többek között zárható ajtóval, ablakokkal, fűtéssel, elektromos csatlakozóval, villámhárítóval, USB aljzattal és plüss matracokkal van ellátva a szálláshely. A sátor könnyű és strapabíró szénszálas anyagból készült, s az egész szigetelt burkolatot kapott. Az elektromos áramot napelemek biztosítják. Természetesen bárki számára elérhető a tetősátor, az indulóára 20000 dollár, úgy 7 millió forint.

A Land Rover Defender 110-ben 5 literes, V8-as benzinmotor dolgozik, a technikához 8 sebességes automataváltó és 4x4-es hajtás kapcsolódik. A maximális teljesítmény 405 lóerő, a topnyomaték 515 Newtonméter. Álló helyzetből 5,8 másodperc alatt gyorsul 100 kilométer/órás sebességre, a csúcstempója 171 km/ó.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Felújítva, felkészítve
A DC Comics univerzum szupersztárja odavan a klasszikus modellekért, így például a 4x4-es Defenderért

Momoa gyűjteményében egyébként olyan Harley motorkerékpárok találhatóak meg, mint például egy 1916-os Model J, egy 1936-os Knucklehead, egy 1956-os Panhead, egy 2020-as LiveWire, egy 2021-es Pan America, de van Choppere, Softail Slim Bike-ja, valamint egyedi Vallkree Drifter elektromos bicaja. Ami pedig az autókat illeti, a garázsában áll egy Land Rover Defender Series III, egy Aston Martin DB5, valamint egy 1955-ös rózsaszín Cadillac, amelyet „Bernadettnek” nevezett el.

 

Forrás: youtube