Legfrissebb hírek ÚJ

Sebestyén Balázs megmutatta kedvenc Lexusát

Sebestyén Balázs megmutatta kedvenc Lexusát

A népszerű televíziós és rádiós műsorvezető egy korábbi városi terepjáróját megcsodálhatták a 4x4 Magazin olvasói, egy éve azonban már egy hibrid crossoverrel közlekedik.

A Rádió1 Balázsék című reggeli showjának népszerű műsorvezetője közismert arról, hogy szereti a nagyméretű, robosztus, és nagyteljesítményű, mégis elegáns autókat. Így nem annyira meglepő, hogy a nagyméretű crossoverek piacának egyik vezető modellje, a letisztult, futurisztikus dizájnjával, a Lexus RX nyerte el a tetszését.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Lexus

„Családapaként az ember sok mindent átértékel, és a korábbinál sokkal hangsúlyosabbá válnak bizonyos szempontok – ilyen az általunk vezetett autó környezetbarát volta is. Éppen ezért egy ideje motoszkált bennem, hogy elektromos, vagy hibrid autóra kellene váltanom” – árulta el Balázs.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Lexus

„Fontos volt számomra ugyanakkor, hogy ne kelljen kompromisszumot kötnöm: ha az ember megszokott egy bizonyos teljesítményt, nem szívesen mond le róla, de épp ez a helyzet a hatótávval is: az életmódomba nehezen férne bele, hogy töltőponttól töltőpontig autózom, és ott akár egy fél órát is elveszítek, mire újra indulhatok – magyarázta a rádiós – Így kis utánajárás után a tisztán elektromos autó, és a szintén töltést igénylő plug-in hibrid hajtás kiesett, maradt a full hibrid, azt pedig sok helyről hallottam, hogy abban egyértelműen a Lexus a legjobb.”

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Lexus

Az viszont korán sem volt biztos számára, hogy a kiválasztott modell lesz számára a megfelelő négykerekű.
„Volt bennem némi szkepticizmus, amikor beültem az RX hibrid változatába, a nagyjából 6 liter körüli fogyasztással, és minimális károsanyag-kibocsátással kombinált 313 lóerő, a hihetetlenül dinamikus gyorsulás azonban azonnal meggyőzött - ismerte el Sebetyén Balázs. – Nem mondom persze, hogy nem kellett némi idő megszokni azt, hogy a városban legtöbbször teljesen csendesen, tisztán elektromos módban suhan az autó, és szabályosan figyelni kell, hogy a gyalogosok észreveszik-e, hogy közeledem.”

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Lexus

Családapaként emellett legalább ilyen fontos számára a biztonság. Az autójában az Lexus Safety System részeként ütközési előtti biztonsági rendszer, radaros sebességhatároló és sávtartás segítő is van. Amint Balázs elárulta, a közlekedési táblákat felismerő rendszernek hála, ma már jóval ritkább az is, hogy belefusson egy-egy kisebb gyorshajtásba.

Forrás: Lexus