Legfrissebb hírek ÚJ

Továbbra is gyártásban marad, sőt fejlesztik a Toyota Land Cruiser J70-et

Továbbra is gyártásban marad, sőt fejlesztik a Toyota Land Cruiser J70-et

A Land Cruiser a Toyota legrégebbi modellje, s az elmúlt több mint hét évtized alatt legendává vált, köszönhetően főleg a kimagasló, extrém terepjáró-képességének. Az LC-k közül a 70-es sorozat 1984-ben jelent meg, a népszerűsége folyamatosan nő, olyannyira, hogy például Ausztráliában egy kis csellel hosszabbították meg az old school modell „szavatosságát”.

Csúcs terepen járó
A Toyota Land Cruiser J70-et 1984-ben mutatták be a japánok, azóta a csúcson van: folyamatosan frissül ugyan, de megmaradt kőkemény terepjárónak

A kontinensnyi országban szeptember 29-én a hatóságok jóváhagyták azt a módosítást, hogy a 2024-ben már a negyvenedik születésnapját ünneplő 70-es szériát átsorolják „könnyű teherautóvá”, a 3,5-4,5 tonna össztömegű járművek közé. Ugyanis így megfelel már az oldalsó ütközésvédelemre vonatkozó legszigorúbb szabályoknak. A japán vállalat pénzt költ a J7-es frissítésére, vagyis hosszú távon tervez vele.

Elnyűhetetlen
Nem véletlen, hogy az ENSZ a háborús területeken is a 70-es szériájú LC-t használja

A japán vállalat pénzt költ a J7-es frissítésére, vagyis hosszú távon tervez vele.

A közelgő változtatások célja annak a biztosítása, hogy a legendás Land Cruiser 70-es sorozat a belátható jövőben továbbra is elérhető legyen az ausztrál piacon – mondta Sean Hanley értékesítési, marketing és franchise műveletekért felelős alelnök. – A 70-es sorozatot továbbra is használhatják azok, akik komoly terepképességre, strapabíróságra és terhelhetőségre vágynak. A nagy teherbírású felfüggesztéssel és a 3500 kilogrammos vontatási kapacitással kombinálva a következő fejlesztések növelik ennek a legendás járműnek a sokoldalúságát és öregbítik hírnevét.

Szinte biztosra vehető, hogy Ausztráliában marad a 4,5 literes, turbós motor, a maga 203 lóerős csúcsteljesítményével és 430 newtonméteres topnyomatékával.

Lehet rá számítani
Munkagép, igásló, túrázó, expedíciós modell, terepjáró: ez mind a J70-es

 

Forrás: youtube